• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2020

14:33

POKAZALI SMO DA SMO SPREMNI ZA SVE, ZA SVAKU SITUACIJU I IZAZOV! Ministar Vulin: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu

Društvo

POKAZALI SMO DA SMO SPREMNI ZA SVE, ZA SVAKU SITUACIJU I IZAZOV! Ministar Vulin: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem pripadnike Centra atomsko-biološko-hemijske odbrane Komande za obuku i 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane Kopnene vojske u kasarni “Car Lazar” u Kruševcu.

Nakon referisanja komandanata Centra ABHO pukovnika Sibina Dinčića i komandanta 246. bataljona ABHO majora Vladimira Filipovića, ministar Vulin je obišao kapacitete za obuku tih jedinica i prisustvovao prikazu sredstava, opreme jedinica ABH službe i dezinfekciji sredstvima jedinica ABHO.

Ministar Vulin je istakao da je ABHO komponenta u redovima Vojske Srbije pokazala svoju vrednost i svoju važnost.

- Borba protiv Kovid-19 je pokazala koliko su važni ljudi, koliko je važna obuka, koliko je važna motivisanost, ali pokazala je i da je važno imati odgovarajući organizacioni momenat i da imate jedinicu koja je u stanju da sve ovo iznese i da se bori sa onim što nam je Kovid-19 doneo u Srbiju – istakao je ministar Vulin. Prema njegovim rečima, ABHO komponenta će svakako biti jačana u narednom periodu, dodajući da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena.

Foto: www.mod.gov.rs

- Vodićemo računa da odgovorimo na nove izazove. Kovid virus niko niko nije mogao da pretpostavi, niko nije mogao da predvidi i niko nije mogao da bude spreman za njega. Ali, Vojska Srbije je pokazala da je spremna za sve, da je spremna za svaku situaciju, da je spremna za svaki izazov, i da za najmanje vremena i najmanje ulaganja, bude u stanju da se prilagodi, da pronađe odgovarajući odgovor i da bude na usluzi svom narodu – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije će nastaviti da razvija ABHO komponentu, poručio je ministar odbrane, ali će nastaviti i da razvija sebe, i da razvija sve svoje sposobnosti, jer bez snažne, organizovane, obučene i opremljene vojske, nema ni slobodne Srbije.

Foto: www.mod.gov.rs

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, nakon obilaska, istakao je da osim lekara, medicinskih sestara i policajaca, Srbija sigurno može da bude ponosna na sve vojnike i starešine koji su učestvovali u otklanjanju posledica korona virusa.

- Posebno može da bude ponosna na naše „zlatne“, stručne i potpuno posvećene poslu vojnike i starešine jedinica ABHO iz Kruševca – naglasio je general Simović.

Obilasku su prisustvovali i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i komandant Komande za razvoj Rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija