• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.05.2020

07:29

U ZORU OBJAVLJENO NOVO UPOZORENJE! Srbiju je juče pogodilo strašno nevreme, a danas nas ČEKA JOŠ VEĆI HAOS, MOGUĆE I POPLAVE

Društvo

U ZORU OBJAVLJENO NOVO UPOZORENJE! Srbiju je juče pogodilo strašno nevreme, a danas nas ČEKA JOŠ VEĆI HAOS, MOGUĆE I POPLAVE

Podeli vest

Nevreme od juče nastavlja se i danas!

Republički hidrometeorološki zavod u zoru je izdao novo upozorenje.

- Danas nestabilno sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jak i olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mesta se očekuje od 15 do 35 mm kiše za 12 h, lokalno i više - stoji u upozorenju.

Takođe, za veći deo Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, a to znači da nam se sprema nevreme.

- Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova - navodi se u pojašnjenju narandžastog meteoalarma.

Foto: printscreen rhmz

 

Oluja je juče pogodila najviše Sjenicu, gde se sručio ogroman grad, a uništeni su usevi i krovovi kuća. Tokom noći, nevreme je stiglo i u prestonicu, gde se sručila velika količina kiše.

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će danas biti oblačno, svežije i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada se očekuju i vremenske nepogode.

Vetar umeren, u zoni pljuskova i jak, severni.

Jutarnja temperatura oko 16 stepeni, najviša dnevna oko 20. Uveče prestanak padavina, u toku noći delimično razvedravanje.

U četvrtak na severu i zapadu pretezno sunčano, u vecini mesta i vetrovito sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom.

U ostalim krajevima umereno do potpuno oblacno, na jugu i istoku mestimicno sa kisom. Uvece u ovim krajevima prestanak padavina, a tokom noci i razvedravanje.

U petak i subotu pretezno suncano i umereno toplo. U nedelju i prvoj polovini naredne sedmice promenljivo, ponegde sa kisom i lokalnim pljuskovma sa temperaturom oko i malo ispod proseka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Voja

pre 3 godine

Nasa drzava je toliko dala novac za avione i ostale stvari ,a nemoze kupiti protiv gradne rakete nerazumem ,jer to rade namerno da bibseljaka unistili totalno i da bi drzava morala da uvozi oz inostranstva salatu,voce povrce ibostale namernice,stvarno neznam kakvo razmisljanje oni imaju

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija