• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2020

07:38

3 OPASNOSTI NAM PRETE OVOG LETA! Objavljena prognoza - temperature i više od 40 stepeni, evo ko će biti NAJVIŠE POGOĐEN

Društvo

3 OPASNOSTI NAM PRETE OVOG LETA! Objavljena prognoza - temperature i više od 40 stepeni, evo ko će biti NAJVIŠE POGOĐEN

Podeli vest

Meteorološki servis Aku veder objavio je prognozu za predstojeće leto, prema kojoj će u Evropi biti veoma toplo, pa nekim delovima starog kontinenta prete velike suše, jake oluje i šumski požari.

"Mogu se očekivati brojna i duga razdoblja s temperaturama između 30 i 40 stepeni Celzijusa, ali i preko 40-og podeoka", izjavio je meteorolog Tajler Rojs iz Aku veder.

Nigde u Evropi se ne očekuju duža razdoblja s padavinama, što će poljoprivrednike dovesti u nepovoljan položaj.

Najviše će biti pogođeni usevi pšenice, kukuruza, suncokreta i šećerne repe, predviđaju meteorolozi.

Ipak, mogući su periodi sa jačim padavinama, ali se ne očekuje da će duže potrajati.

Foto: printscreen accuweather

 



Proleće u Španiji i Portugalu obeležila je natprosečna količina padavina za ovo doba godine, ali leto će zato biti potpuno ili uglavnom suvo.

Bujanje vegetacije tokom proleća i dugi periodi vrućine stvoriće podlogu za pojavu velikih i razornih požara na ovom području", upozoravaju meteorolozi.

Na područjima od severa Francuske do severa Poljske moguće su razorne oluje.

Centralna i severna Francuska, Nemačka i Danska nalaze se na granici vruće i suve zone juga i hladnih vazdušnih frontova koji stižu sa severa.

Upravo tim područjima prete jake oluje praćene gradom, razornim vetrovima, bujičnim poplavama, pa čak i tornadima, upozorava Aku veder.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRED NAMA JE NAJTOPLIJA GODINA IKADA, a evo šta čeka Srbiju i kad da očekujemo VRELI TALAS! Prognoza do septembra
Društvo

PRED NAMA JE NAJTOPLIJA GODINA IKADA, a evo šta čeka Srbiju i kad da očekujemo VRELI TALAS! Prognoza do septembra

Prethodna godina je bila najtoplija u Srbiji od 1951. odnosno otkako se sistematski prati vreme, a najtoplija u Beogradu od 1888. kada su počela prva merenja temperature u prestonici. Slično ili pak isto može da nas sačeka i ove godine i to ne samo da na teritoriji naše zemlje jer se predviđa da će ovo biti najtoplija godina ikad zabeležena na planeti.

21.04.2020

11:05

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija