• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2020

20:37

REM izdao dečji vodič kroz medijsku pismenost

Društvo

REM izdao dečji vodič kroz medijsku pismenost

Podeli vest

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je četiri publikacije za decu kako bi im pomogli da savladaju medijsku pismenost, jednu od najvažnijih životnih veština ovog veka

U saradnji sa Savetom Evrope, REM je preveo na srpski jezik „Slikovnicu o medijima", „Kako roditelji mogu da podrže svoju decu u svetu medija", „Radionicu: Oglasi" i „Radionicu optičkih igračaka", namenjene ne samo najmlađima, već i roditeljima i vaspitačima.

- Keativnim pristupom, ovi edukativni materijali približavaju deci svet medija i omogućavaju im da bolje razumeju svet oko sebe - navodi se u saopštenju REM-a.

Publikacije su pripremljene i odštampane u okviru projekta Evropske unije i Saveta Evrope „Sloboda izražavanja i sloboda medija u Srbiji (JUFREX)", a dostupne su i u elektronskoj formi na linku www.rem.rs/medijskapismenost .


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija