• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

26.05.2020

19:18

VAŽNO! EVO ZAŠTO JE 100 EVRA LEGLO NEKOME KO SE PRIJAVIO POSLE VAS, A VAMA JOŠ NIJE!

Društvo

VAŽNO! EVO ZAŠTO JE 100 EVRA LEGLO NEKOME KO SE PRIJAVIO POSLE VAS, A VAMA JOŠ NIJE!

Podeli vest

Za novčanu pomoć od 100 evra do juče se prijavilo 4,26 miliona građana, a najčešće pitanje građana poslednja dva dana je: "Zašto je novac legao na račun nekome ko se prijavio posle mene, a meni nije"?!

Kao što smo već objavili, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Ministarstvo finansija, praktično, donosi odluku o bankama na koje će kog dana uplatiti novac.

Uglavnom prvo idu uplate na račune u banci koju su građani najčešće prijavljivali, sutra na neku drugu...

Kako do sredstava na namenskom računu

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

- Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva - navodi se u zvaničnom objašnjenju.

 

Za one koji nisu sigurni da li im je novac uplaćen, postoji i način da to provere i to u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/

Podsećamo, rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. juna, a rok za isplatu je 7. jun.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NikolaGross

pre 3 godine

Dajte bre...ista banka, ljudi prijavljeni dva dana posle mene dobili novac...Ne pišite pre nego proverite...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija