• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2020

12:40

VEŠTAČENJE SPROVODILI EKSPERTI KOJI DECENIJAMA RADE U SLUŽBAMA BEZBEDNOSTI Stefanović: Aleksić manipuliše građanima Srbije

Društvo

VEŠTAČENJE SPROVODILI EKSPERTI KOJI DECENIJAMA RADE U SLUŽBAMA BEZBEDNOSTI Stefanović: Aleksić manipuliše građanima Srbije

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića da prestane da laže i blati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog brata i profesionalce iz policije i tužilaštva i istakao da će sudski proces pokazati istinu o slučaju "Jovanjica".

Aleksić u intervjuu listu "Danas" tvrdi da je dokument Tužilaštva za organizovani kriminal o veštačenju telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije skandalozan i da je to tužilaštvo poslužilo bratu predsednika Srbije Andreju kao podrška u postupku po tužbi koju je podneo protiv Aleksića, zbog čega je zatražio nezavisno veštačenje.

Stefanović ističe da Aleksić ponovljenim lažima pokušava da manipuliše građanima Srbije, kao i da u to, pored bezbednosnih službi, pokušava da uvuče i srpsko tužilaštvo.

Kao dokaze za te tvrdnje Stefanović je rekao da je istraga utvrdila da ni predsednik Vučić, ni njegov brat nikada nisu imali telefonsku komunikaciju sa Koluvijom, da su veštačenje sprovodili eksperti koji decenijama rade u službama bezbednosti i koji su veštačenjem utvrdili da Koluvija nikada nije komunicirao sa Aleksandrom i Andrejom Vučićem.

"Policijski profesionalci koji su vodili i učestvovali u istrazi javno su demantovali da su bilo kada čuli za takvu informaciju, da su bilo kada došli do indicije da se nešto tako desilo a pogotovu da su takvu informaciju ili bilo kakvu drugu informaciju iz istrage dali Miroslavu Aleksiću", rekao je Stefanović.

On je podsetio i da su istražitelji detalje nalaza podelili samo sa tižilaštvom, a nakon završene istrage tu informaciju su dali javnosti zbog, kako kaže, interesa istine i pravde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POČELO SUĐENJE ALEKSIĆU PO TUŽBI ANDREJA VUČIĆA!
Društvo

POČELO SUĐENJE ALEKSIĆU PO TUŽBI ANDREJA VUČIĆA!

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

25.05.2020

11:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija