• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

15:00

OD 1. JUNA PONOVO DOZVOLJENA ĐAČKA PUTOVANJA! Evo gde će učenici iz Srbije smeti da putuju!

Društvo

OD 1. JUNA PONOVO DOZVOLJENA ĐAČKA PUTOVANJA! Evo gde će učenici iz Srbije smeti da putuju!

Podeli vest

Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji



- Prosledio sam dopise školama i oni sada imaju opciju da završe dogovorena putovanja. Cilj je da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamenska putovanje ili vaučer, to mogu da uzmu. Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski rok za to", rekao je Šarčević.

On je naveo da će organizovanje đačkih putovanja biti jednostavnije za učenike mlađih razreda.

- Mlađi razredi osnovnih škola nemaju neke obaveze naknadnog odgovaranja za ocene ili nekakvih polaganja. Ovi ostali mogu da se preorganizuju, već prema potrebama. Maturanti srednjih škola koji su imali organizovana putovanja u inostranstvo, moraće da zamene ta putovanja za Srbiju, u dogovoru sa agencijama - naveo je ministar.

 

Foto: Tanjug

Šarčević je rekao da mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.

- Malim maturantima sugerišem da proslave organizuju u školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Malim maturantima se ne preporučuju restorani i hoteli, to ne priliči njima. Imaju zaista dobre uslove da to naprave u svojoj režiji, da ne košta mnogo, da roditelji donesu kolače, sokove. Mogu da naprave dobro ozvučenje i da se lepo slikaju. Škole koje, ipak, nemaju takve uslove, mogu da se sa lokalnom samoupravom dogovore i organizuju u nekom prikladnom prostoru - kaže ministar.

Veliki maturanti mogu da organizuju proslave u restoranima i hotelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Treba zabraniti sva putovanja učenika u inostranstvo a organizovati ih u Srbiji, kao što je to bilo sedamdesetih i osamdesetih godina, da bi mladi upoznali svoju domovinu, kulturne i istorijske spomenike i prirodne lepote Srbije.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija