• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2020

08:13

POTVRĐENO! BiH otvorila granične prelaze za građane Srbije!

Balkan

POTVRĐENO! BiH otvorila granične prelaze za građane Srbije!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina donela je odluku da otvori granične prelaze za državljane Srbije, rekla je danas zamenica predsedavajućeg Saveta ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, u telefonskom razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Turković je obavestila ministra Dačića da je Bosna i Hercegovina donela odluku 28. maja da otvori granične prelaze za državljane Republike Srbije i obostrano je izraženo veliko zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj između dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri Turković i Dačić su podvukli neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbeđen nesmetan protok ljudi.

MILOGORCI, SAD STE PALI NAJNIŽE, ZA SRAMOTU NE ZNATE! Crna Gora dozvolila ulaz sa tzv. Kosova, a za SRBE RAMPA!

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Kovida-19 popravlja i što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije Kovid-19 bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke Turković Srbiji, u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao, kaže se u saopštenju.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija