• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2020

14:07

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca da zaštiti Ivanića od neodmerenih izjava Šarića i njegovog branioca!

Društvo

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca da zaštiti Ivanića od neodmerenih izjava Šarića i njegovog branioca!

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuju neodmerene izjave branilaca optuženog Darka Šarića, između ostalog i advokata Marka Kljajevića, kojima se javnosti, obraćanjem medijima izvan sudnice, upućuje poruka da zamenik javnog tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal Saša Ivanić nezakonito postupa, prikriva krivična dela i suštinski vodi politički umesto krivičnog postupka, zbog čega je podnet zahtev za njegovo izuzeće iz predmetnog postupka

UST ne spori institut izuzeća i smatra da je odbrana aktiviranjem ove zakonske odredbe iskoristila mogućnost da ukaže na eventualnu pristrasnost, ali smatra da neodmerene izjave u pogledu nezakonitosti u postupanju crtaju metu postupajućem zameniku u jednom od najsloženijih postupaka srpskog pravosuđa, čija je fotografija volšebno dospevala u javnost više puta, kao i da predstavlja svojevrsni napad na integritet zamenika Ivanića i čitavog Tužilaštva za organizovani kriminal, te zahteva hitnu reakciju Državnog veća tužilaca.

UST sa žaljenjem konstatuje da su ovakve poruke već viđene u završnim fazama mnogih postupaka, ali smatra da se sa takvom praksom mora prestati i da ona ugrožava bezbednost postupajućih nosilaca javnotužilačke funkcije, što mora da bude razlog za hitnu i ozbiljnu reakciju Državnog veća tužilaca.   

NAPADAČI NA TUŽIOCA IVANIĆA SUTRA NA SASLUŠANJU!

UST poziva Advokatsku komoru Beograda da spreči bilo kakva odstupanja od Kodeksa profesionalne etike, pozdravljajući dostignuti visok stepen profesionalne odgovornosti advokata, podsećajući da je UST u više navrata javno reagovalo, osudilo i nastojalo da zaštiti kolege iz advokature, u situacijama kada su predmet napada bila njihova prava i lična bezbednost. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija