• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

01.06.2020

18:41

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 75! Vreme nam nikako ne ide na ruku! Crni je smislio način kako da treniramo a da ne kisnemo napolju!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 75! Vreme nam nikako ne ide na ruku! Crni je smislio način kako da treniramo a da ne kisnemo napolju!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno, ove "lude" vremenske prilike nam nikako ne idu na ruku pogotovo ako imamo u vidu da je šetnja naša najčešća fizička aktivnost. Iako je to atipično za kraj maja i početak juna, poslednjih sedam dana je vreme izuzetno kišovito sa niskim temperaturama kao da je oktobar ili novembar

Zbog toga je i meni i vama veliki problem da šetamo po hladnoći i pljusku do posla i od posla. Prvo što nikome ne bih preporučio da celu smenu radi mokar a drugo što lako možemo da se razbolimo i tako tek ništa nismo postigli. Proverio sam svoju aplikaciju koja mi pokazuje broj koraka koji pređem u toku svakog dana i uverio se da u ovom periodu mnogo manje hodam iako bi trebalo da povećavam fizičku aktivnost a ne da je smanjujem. To je možda i najveći razlog zbog čega su nam poslednji rezultati na vagi znatno slabiji.

Razmišljao sam i došao do zaključka, da ako ja koji pravim ovaj čelendž mnogo manje šetam, onda vi koji me pratite to verovatno uopšte ne radite po ovom vremenu. Sve to nije nimalo dobro i može uticati na to da prestanemo da mršavimo, pa sam odlučio da pronađem neko rešenje. Shvatio sam da nije humano da vas savetujem da šetate po ovom "armagedonu" napolju, a opet nemam nikakav način da utičem na vremenske prilike u ovoj čudnoj godini gde ove zime nismo imali sneg, tokom izolacije i vanrednog stanja nam je sijalo sunce koje nismo mogli da iskoristimo, a sada kada smo slobodni "kao ptice" nam na početku leta pada kiša svaki dan.

S obzirom na sve to, i na činjenicu da ne znam kakve meteorološke prilike možemo da očekujemo u narednom periodu, odlučio sam da počnemo mnogo jače da treniramo u zatvorenom prostoru. Zato vas savetujem sve da u narednom periodu pronađete neku teretanu gde vam je zgodno da odlazite na trening, ili što se tiče dama može i pilates, akvabik, zumba ili šta već sve postoji.

Moj savet je teretana jer tu postoji veliki broj različitih opcija za vežbanje od traka za hodanje i trčanje do tegova a imate i instruktore koji su stručni u toj oblasti, ali puštam svakome da odluči šta mu više prija. Ono što je obavezno je da bude napornije od samog šetanja, jer nismo više ekstremno gojazni pa da nam je brzi hod dovoljan trening, a i dobili smo na kondiciji. Takođe, dok to ne pronađete nemojte i u narednih 10 dana da ležite kod kuće kad god je ovakvo vreme, nego trenirajte u zatvorenom prostoru kao u vreme vanrednog stanja. Trčite uz i niz stepenice u serijama, probajte sklekove, trbušnjake i vežbe za leđa koliko možete...

Nastavljamo dalje, sutra je "Šetajte sa Crnim", i idem po moju koleginicu Katarinu Milanović na Karaburmu a potom hodamo do posla. Uprkos činjenici da će i sutra biti kiša i loše vreme, mi ćemo to izgurati jer smo obećali. Tako i vi dragi moji, budite hrabri i odlučni, pridržavajte se pravila u ishrani, trenirajte u zatvorenom prostoru kada pada kiša i nikako ne odustajte. To nikada ne sme da vam bude opcija.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija