• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2020

10:07

PUTIN UKAZAO PREDSEDNIKU SRBIJE VELIKU ČAST! Vučić 24. juna u Moskvi na Paradi pobede

Društvo

PUTIN UKAZAO PREDSEDNIKU SRBIJE VELIKU ČAST! Vučić 24. juna u Moskvi na Paradi pobede

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Paradi pobede 24. juna u Moskvi, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.


Vučić je danas primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo Putinov poziv da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.


Predsednik Vučić je ovom prilikom potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, ponosan na činjenicu da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane", rekao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/AP

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa.

Predsednik Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava koronavirusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova i Metohije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 3 godine

Pa da smo svi bili za vreme 2sv. rata na strani rusa( sovjeta) nismo, bilo je pola-pola, pola za ruse ( partizani) i pola za engleze( cetnici).......tako da nismo mi bas cvecke ko sto Predsednik hoce da nas predsatavi, ali sta ce mora, diplomatija je to.....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija