• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

10.06.2020

14:32

KO KAŽE DA NEMA VIŠE DOBRIH TAMBURAŠA? Tamburaški festival u centru Novog Sada od 21. do 23. avgusta

Društvo

KO KAŽE DA NEMA VIŠE DOBRIH TAMBURAŠA? Tamburaški festival u centru Novog Sada od 21. do 23. avgusta

Podeli vest

Ovogodišnji, 13. po redu "Tamburica fest 2020", biće održan, kako je i planirano, od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode u Novom Sadu, uz učešće više od 30 izvođača iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Mađarske i posebno iz Italije, koja je ove godine "zemlja prijatelj" Festivala

Ovo je potvređno na sastanku koji je upriličio gradonačelnik Miloš Vučević, a kome su učestvovali predstavnici grada Novog Sada i organizatori festivala.

- Nastavljamo našu kulturnu misiju koja će u tri avgustovske noći na centralnom gradskom trgu bez naplate ulaznica biti predočena našim sugrađanima i gostima našeg grada. Pored tamburaških sastava iz čitavog regiona, okupljamo ljubitelje kulture iz svih oblasti umetnosti, od kompozitora, režisera, književnika, pesnika, slikara... U svemu tome imamo ogromnu podršku svih gradskih struktura na čemu smo posebno zahvalni - kaže dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor manifestacije "Tamburica fest".

Foto: S. K.

Prema rečima Danila Ninkovića, muzičkog urednika, ovogodišnji festival obeležiće tradicionalno takmičenje tamburaških sastava, poseban nastup poznatih vokalnih solista sa tamburaškim hitovima, celovečernji koncerti svetski poznatih umetnika i predstavljanje muzičkih zvezda iz Italije. 

- Pored toga, novina je da ćemo u saradnji sa Turističkom organizacijom grada promovisati za tamburaše i ljubitelje muzike najznačajnija, istorijska mesta u Novom Sadu, posebnom promenadom na Petrovaradinskoj tvrđavi i obilaskom spomenika naših velikana, Janike Balaža, Jovana Jovanovića Zmaja, Miroslava Antića, Đure Jakšića i drugih- Priliku da se predstave imaće najmlađi tamburaši, polaznici kampa „Mostovi prijateljstva" i prijatelji Kongresa Svetske tamburaške asocijacije. Takođe, u centru grada na festivalu će biti organizovan i poseban etno sokak sa promocijom italijanske i srpske kuhinje, vina, gastronomskih specijaliteta - kaže Ninković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija