• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

13.06.2020

20:17

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 87! Riba ribi grize rep! Crni vam pravi novi fenomenalni recept!

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 87! Riba ribi grize rep! Crni vam pravi novi fenomenalni recept!

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno, došao je vikend a sa njim i prilika da skuvamo neko ukusno jelo.

Znate i sami da je kuvanje bitan deo našeg programa, jer tako "vladamo" svim sastojcima i tačno znamo šta jedemo. Danas ću da vam pravim jedan izuzetno ukusan, niskokaloričan i hranjiv ručak. Nazvao sam ga riblje ćufte "ala Crni" sa salatom od blitve i krompira.

Foto: Informer

Recept je vrlo jednostavan u prodavnici kupite zaleđeni oslić, pangasijus ili smuđ od oko 500 grama a još bolje da ove ribe nađete sveže u ribarnici. Uz to kupite nekoliko veza sveže blitve i 300 grama mladog krompira. U kjučalu vodu staviti odleđenu ili svežu ribu i kuvati 5min. potom je ocediti i ostaviti da se ohladi.

Usitniti ribu, dodati luk, začine i umućeno jaje, i zamesiti smesu kao za ćufte, pa posle toga ostaviti da malo postoji u frizideru. Oblikovanu smesu, stavite u pleh i pecite oko 30min na 220°. Dok to radite, u drugoj posudi obarite krompir i blutvu i na nju dodajte beli lik. Jelo servirajte tako što na jedan deo tanjira stavite ćufte a na drugi barenu blitvu i krompir.

Užuvajte u ovom receptu i u vikendu. Trudite se da poštujete režim i da što više trenirate jer imate dosta slobodnog vremena. Ide nam odlično, i sada nećete odustati, tako mi Boga...

Recept

Riblje ćufte "ala Crni"

500g ribe 
1 struk mladog luka 
1 čen belog luka
Začini, so, biber, korica limuna, 1 jaje
U kjučalu vodu staviti odleđenu ili svežu ribu i kuvati 5min
Ocediti i ostaviti da se ohladi 
Usitniti ribu, dodati luk i začine i umućeno jaje
Zamesiti smesu, ostaviti da malo postoji u frizideru
Oblikovati po želji, staviti u pleh i peci oko 30min na 220°


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija