• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

15.06.2020

07:36

6 MESECI PROVELI ZAROBLJENI NA KRUZERU! Sedmoro Srba sinoć konačno stiglo kući, njihova priča je NEVEROVATNA!

Društvo

6 MESECI PROVELI ZAROBLJENI NA KRUZERU! Sedmoro Srba sinoć konačno stiglo kući, njihova priča je NEVEROVATNA!

Podeli vest

Na Aerodrom "Nikola Tesla" sletela je u nedelju uveče oko 22.30 grupa od sedmoro srpskih državljana koji su šest meseci bezuspešno pokušavali iz Singapura da se vrate u domovinu

Kada je krajem prošle godine u Kini proglašena epidemija virusa korona, oni su se kao zaposleni u jednoj Nemačkoj kompaniji na brodu broj šest, našli u ovoj dalekoj azijskoj zemlji. Osim njih, na kruzeru su bili i gosti. Put ih je onda vodio od Singapura do Kine, pa ponovo u Singapur, plovili su oko Malezije, pa do Indije, Grčke, Nemačke, a i na kraju Srbije, pišu Novosti.

Poslednji dan svog "proputovanja" proveli su u autobusima kojima su osam sati putovali od severa Nemačke, odnosno od Bremenhavera do Frankfurta, čija udaljenost iznosi 600 kilometara, a potom su se avionom u 20.00 uputili u Srbiju.

Na aerodromu, porodica i prijateljo su ih spremno i sa flašom rakije čekali, jer, kako kažu, tako su naručili.

- Mi smo 8. decembra iz Singapura otplovili za Hongkong, a potom se vratili nazad. Već početkom ove godine dobili smo nalog da otpustimo sve goste s broda, što smo i učinili. Ostali smo sami, ali smo i dalje radili. Devojke koje su bile u kuhinji su spremale hranu, a mi ostali smo čistili - vidno iscrpljena govorila je Kristina sinoć na aerodromu.

DRAMATIČNO! 400 SRBA ZAROBLJENO NA KRUZERU KOD MAJAMIJA! Svi su zdravi, ali ne daju im da izađu, BILO JE I SAMOUBISTAVA!

- Za šest meseci dva puta smo se vraćali do Indije po naftu i hranu i jednom smo svraćali u Grčku, takođe da se "dopunimo". To je bilo sve od našeg boravka na kopnu. Bukvalno smo 100 dana bili samo na moru, gde su nas čak i ilegalno prebacivali sa jednog broda na drugi. Na kopnu smo od kraja maja, odnosno od dolaska u Nemačku - priča ova grupa ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je proglašena pandemija virusa korona, zbog koje su države zatvorile svoje granice, nisu znali gde će ni kako će, jer, kako kažu, od kompanije nikakve instrukcije nisu dobijali, samo prazna obećanja da će njihov problem brzo biti rešen. Nadali su se da će se uskoro "dokopati" kopna. Plovili su neko vreme oko Malezije, a potom su, krajem januara, kažu, jedva dobili dozvolu da pređu preko Sueckog kanala i upute se ka Evropi, odnosno Grčkoj.

- Prvobitno je trebalo 5. aprila da krenemo iz Atine u Beograd, međutim samo smo prebačeni sa broda šest na kruzer pet, a jedna grupa naših zaposlenih je tada poslata kućama. Mi ostali smo shvatili da našim mukama i dalje nije kraj. Potom su nas obezbedili lekovima za dva meseca, što je nama, u stvari, bila potvrda da ostajemo tu gde jesmo - nastavlja jedna od zsaposlenih na brodu.

(FOTO/VIDEO) ZAROBLJENI SU DUŽE OD TRI MESECA, IMA I SRBA! Posada na kruzeru GUBI RAZUM, a dešavaju se i MISTERIOZNE SMRTI U KARANITNU!

U Grčkoj su bili do kraja maja, a kada je konačno trebalo da krenu u Srbiju, ipak su ih uputili u Nemačku. Kristina se sa svojima za to vreme retko čula iako ima dve srpske kartice. Razlog tome je, kaže, blokiranje svih naših mreža.

Kako priča, sav taj period primali su minimalac u iznosu od 600 evra, dok im je regularna plata oko 2.200, zavisno od pozicije. Zaraženih virusom korona nije bilo, ali je u Atini jedan muškarac imao problem sa slepim crevom, pa je hitno hospitalizovan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gladnavrana

pre 3 godine

Ovima nece skoro pasti na pamet da nekuda odu trbuhom za kruhom!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija