• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2020

11:17

OSUDA NAPADA NA TUŽIOCA SAŠU DRECUNA! Izborni članovi DVT da zaštite tužioce ili podnesu ostavke

Društvo

OSUDA NAPADA NA TUŽIOCA SAŠU DRECUNA! Izborni članovi DVT da zaštite tužioce ili podnesu ostavke

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje izveštavanje pojedinih medija o zameniku javnog tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal Saši Drecunu, nalazeći da isto predstavlja svojevrsni medijski linč i pokušaj diskreditacije, te da se ovakvim izveštavanjem duboko zadire u samostalnost javnotužilačke organizacije i istovremeno crta meta zameniku javnog tužioca zaduženom za vođenje postupka protiv Predraga Koluvije i drugih lica, u javnosti poznat kao slučaj „Jovanjica“. UST poziva izborne članove Državnog veća tužilaca da makar pokušaju da zaustave medijsku hajku, odnosno da rade svoj posao i garantuju samostalnost javnog tužilaštva ili da u suprotnom podnesu neopozive ostavke, navodi se u saopštenju.

U tekstu u kojem napredovanje Saše Drecuna i njegov prelazak u Tužilaštvo za organizovani kriminal vezuju isključivo za pojedine slučajeve koje je vodio i insinuacije da je "blizak vlasti", navedeni portal propušta da napredovanje u karijeri dovede u vezu sa kvalitetom rada i radnim stažom ovog zamenika, predstavljajući da napredovanje u tužilačkoj organizaciji nema apsolutno nikakve veze sa navedenim kriterijumima, pridružujući se na taj način medijskoj hajci u kojoj se tužilaštvo predstavlja kao "produžena ruka vlasti" i u kojoj se napreduje isključivo po političkoj podobnosti.  

UST smatra da je ovakvo izveštavanje tendenciozno i usmereno ka urušavanju integriteta javnotužilačke organizacije, te da nije slučajno da se medijska izveštavanja kojima se kreira nepoverenje u javnotužilačku organizaciju i koje imaju za cilj diskreditaciju zamenika javnih tužilaca koji vode pojedine medijske postupke, kao što je to nedavno bio slučaj i sa Sašom Ivanićem, sve osim slučajnog, naročito ako se ima u vidu da je optužnica u krivičnom postupku u predmetu „Jovanjica“ nedavno potvrđena i da se očekuje suđenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca da zaštiti Ivanića od neodmerenih izjava Šarića i njegovog branioca!
Društvo

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca da zaštiti Ivanića od neodmerenih izjava Šarića i njegovog branioca!

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuju neodmerene izjave branilaca optuženog Darka Šarića, između ostalog i advokata Marka Kljajevića, kojima se javnosti, obraćanjem medijima izvan sudnice, upućuje poruka da zamenik javnog tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal Saša Ivanić nezakonito postupa, prikriva krivična dela i suštinski vodi politički umesto krivičnog postupka, zbog čega je podnet zahtev za njegovo izuzeće iz predmetnog postupka

30.05.2020

14:07

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija