• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2020

15:24

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKU KARDIOLOGIJU! Beograd domaćin Evropskog kongresa za srčanu slabost 2023!

Društvo

VELIKO PRIZNANJE ZA SRPSKU KARDIOLOGIJU! Beograd domaćin Evropskog kongresa za srčanu slabost 2023!

Podeli vest

U Evropskoj kardiologiji je snažno odjeknula vest da je Beograd jednoglasno izabran za domaćina Evropskog kongresa za srčanu slabost 2023. godine. Ovaj prestižni kongres na kome se očekuje prisustvo više od 6.000 najeminentnijih stručnjake iz Evrope i sveta jedan je od najuglednih globalnih kardioloških sastanaka

Srčana slabosti je jedan od najvećih svetskih zdravstvenih problema, sa oko 60 miliona obolelih, izuzetno visokim mortalitetom i čestim hospitalizacijama.

Čak 20 odsto ljudi starijih od 40 godina će u toku života oboleti od srčane insuficijencije, a samo polovina obolelih doživi pet godina od postavljanja dijagnoze. Zbog svoje masovnosti i kompleksnog lečenja ovo je jedna od bolesti koje najviše opterećuju fondove zdravstvenog osiguranja.

Srpska prestonica već je bila domaćin ovog kongresa 2012. godine, kada je oboren rekord sa više od 3.500 učesnika. Inicijator ove konstantno uspešne aktivnosti je akademik profesor dr Petar M. Seferović, predsednik Evropskog udruženja za srčanu insuficijenciju, koje broji preko 10.000 članova.

Akademik Seferović je vodeći evropski stručnjak na polju srčane insuficijencije, koji je sproveo više inovativnih naučnih i organizacionih projektata iz ove oblasti u Evropskom Kardiološkom udruženju.

Činjenica da je Beograd izabran po drugi put za organizatora ovog kongresa je još jedno priznanje za naše kardiologe i Srbiju, ali i značajna promocija kongresnog i medicinskog turizma.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija