• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ. S.

22.06.2020

17:18

DEČAK UPAO U POLJSKI WC, BABA GA NEVEROVATNIM POTEZOM SPASILA!

Društvo

DEČAK UPAO U POLJSKI WC, BABA GA NEVEROVATNIM POTEZOM SPASILA!

Podeli vest

Mališan V. P. (2) potrčao za psom u komšijski poljski WC i upao u fekalije. Baba Danijela potrčala za njim, skočila u jamu i izvukla ga, lekari mu jedva spasli život


Dečak V. P. (2) iz merošinskog sela Arbanasce upao je u petak u komšijski poljski WC, u jamu punu fekalija! Sigurne smrti spasla ga je baba Danijela, koja je skočila u jamu za unukom i izvukla ga! Mališan je brzo prevezen u bolnicu, gde su mu lekari jedva spasli život.


Težak poklopac

Šokirana Danijela ispričala nam je da se njen unuk u petak uveče igrao u dvorištu porodične kuće s psom.
- Pas je u jednom trenutku najverovatnije potrčao ka poljskom toaletu kod naših rođaka. Primetila sam da ga nema i počela da ga tražim. Krenula sam prema tom poljskom toaletu i pogledala unutra. Nisam videla unuka, ali sam čula da se u jami nešto pomera. Sledila sam se od straha - priseća se Danijela.

Foto: Informer DN


Najveći problem, kako je rekla, bilo je pomeriti teški betonski poklopac od jame, ali, na sreću, tu se zatekao i komšija.
- Pomerili smo poklopac i uskočila sam u jamu. Napipala sam ga na dnu jame i brzo izvukla. Bio je skroz hladan, sekunde su ga delile od smrti... Izvlačili smo mu vodu iz usta, a komšija je upalio auto i krenuli smo ka prokupačkoj bolnici. Sećam se da mi je komšija rekao da neće pustiti gas dok ne stignu u bolnicu, bez obzira koliko saobraćajnih prekršaja napravio - dodaje naša sagovornica.

Foto: Informer DN


Mališan je primljen u bolnicu u veoma teškom stanju. Temperatura tela mu je bila 32,5 stepeni i nije bio svestan. Odmah je urađena reanimacija, sve potrebne analize i dečak je potom hitno transportovan za Niš. Kako bi sanitet što pre stigao u niški Klinički centar, iz Urgentnog odeljenja prokupačke bolnice zamolili su saobraćajnu policiju da obezbedi pratnju.

Slične nesreće

12. marta 2019. - Devojčica Lea F. (2) utopila se u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće u Velikoj Gredi kod Plandišta.
25. april 2017. - Dečak Zuhdo M. (3) utopio se kada je slučajno upao u metar duboku nedovršenu septičku jamu u blizini porodične kuće u selu Vrsjenice na Pešterskoj visoravni.
7. avgust - Beba (1) igrala se oko septičke jame u dvorištu porodične kuće u selu Despotovu kod Bačke Palanke, a zatim upala u rupu i udavila se.
 


U Nišu je odmah priključen na respirator, urađene su sve analize i dečak je u subotu oko pet sati ujutro došao svesti.
- On je živo dete, svugde se penje, ali do sada nikada nije imao neku ozbiljnu povredu. Ne znam šta da kažem... Vidite i sami, naša septička jama je na skroz drugom kraju dvorišta i nikom nije jasno zašto je moj unuk potrčao za psom u komšijsko dvorište i ušao u poljski toalet... Sad je najvažnije da nema nikakve posledice - ističe Danijela.


Ona je imala samo reči hvale za zdravstvene radnike u prokupačkoj bolnici i u niškom Kliničkom centru, jer su delovali brzo i spasli su život njenom unuku.

Foto: Informer DN


Bakterijska infekcija
Na odeljenju za intenzivnu negu niške Dečje interne klinike potvrdili su nam da mališan više nije životno ugrožen.
- Dete je imalo jaku upalu pluća koja je posledica bakterijske infekcije, jer je udahnuo otrovne materije iz septičke jame, zbog čega je imao visoku temperaturu. Nakon terapije, njegovo stanje je stabilizovano, skinut je sa respiratora i sada spontano diše. On se i dalje nalazi na odeljenju za intenzivnu negu, pod stalnim je nadzorom lekara, ali se svi nadamo najboljem - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.





 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
strasno i hrabro

pre 3 godine

jel to bio njen unuk kad su ga oprali? Ko zna sta se moglo pomerati svaka čast skočiti tako naslepo valjda bese instinkt u pitanju.

ZABRINUT

pre 3 godine

Dete pod hitno nosite u polikliniku da ga skeniraju Biorezonantnim aparatom tamo se samo mogu otkriti zagađenosti bakterijama i parazitima, uz kontrolisano čišćenje krvi i unutrašnjih organa biološkim tretmanima -čajevima,nemojte to zanemariti .

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Dvogodišnje dete a nije svake sekunde pod kontrolom nekog punoletnog ukućanina, pa nije ni najmanje čudno što je dete upalo u ljudskom izmetu nagomilanog u poljskom klozetu.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija