• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

14:22

OD KORONE NAM JE TEŽA BORBA PROTIV LAŽNIH VESTI! Mahmutović: Stanje u Novom Pazaru stabilnije i biće još bolje!

Društvo

OD KORONE NAM JE TEŽA BORBA PROTIV LAŽNIH VESTI! Mahmutović: Stanje u Novom Pazaru stabilnije i biće još bolje!

Podeli vest

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je da je danas situacija u tom gradu po pitanju korona virusa stabilnija i da zdravstveni sistem počinje da funkcioniše, te da veruje da će biti još bolja, budući da u Novi Pazar dolaze i lekari iz drugih ustanova u Srbiji.


Kako je naveo u izjavi za Tanjug, u Novi Pazar će, zahvaljujući brzoj reakciji ministra zdravlja Zlatibora Lončara, doći lekari iz drugih gradova, a danas se očekuje dolazak dva anesteziologa iz Kraljeva.


Mahmutović, međutim, kaže, da zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru otežava posao to što se pojavljuje veliki broj glasina i neistina koje se, navodi, šire po društvenim mrežama.

On ističe da bolnica ima kiseonik i druga neophodna sredstva i opremu, te da su glasine da toga nema netačne.

- Teško stanje nam još više pogoršava to što pola radnog vremena moramo da se bavimo demantijima i napadima na osoblje - rekao je Mahmutović i apelovao na sve koji žele da pomognu da ne otežavaju posao tako što će širiti neistine.

On je istakao da će, u dogovoru sa ministarstvom zdravlja, jedan deo težih pacijenata biti prevezen u Kragujevac i Beograd.

Pet pacijenata će biti prevezeno u Kragujevac, a pet u bolnicu na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

- Najpotrebnije u trenutnom stanju su kadrovi i stručnjaci, ali ko god želi da pomogne neka to uradi - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija