• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2020

13:19

MI SE BORIMO OVDE SA REALNOM OPASNOŠĆU Ljajić: Situacija u Novom Pazaru nije teža nego u drugim mestima

Društvo

MI SE BORIMO OVDE SA REALNOM OPASNOŠĆU Ljajić: Situacija u Novom Pazaru nije teža nego u drugim mestima

Podeli vest

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da stanje u Novom Pazaru sa korona virusom nije ništa teže nego što je u nekim drugim gradovima i opštinama.


"Mi se borimo ovde sa stvarnom realnom opasnošću, a moramo da se suočavamo i sa nečim što je izgleda ovde neizbežno, a to je neviđen stepen politizacije. Stanje u (Novom) Pazaru nije ništa teže nego što je u nekim drugim gradovima i opštinama, ali se u njima ne dešava ono što se dešava očito ovde", primetio je Ljajić.


Lajjić se danas obratio građanima zajedno sa premijerkom i ministrom zdravlja, nakon što su obišlli bolnicu, a poseta je iskorišćena za demonstraciju nezadovoljstva dela okupljenih, koji su vikali političke parole i zviždali predstavnicima vlade.

Ljajić je pozvao građane Pazara, da se, bez obzira na političke razlike, na lične simpatije i antipatije, svi zajedno koncentrišu i ujedine u borbi protiv, kako je rekao, ovog opasnog virusa.

"Biće vremena i za traženje krivice i za traženje odgovornosti, biće vremena i da vidimo da li je bilo propusta i nedostataka. Niko ne beži od toga da je bilo i grešaka i svega ostalog, ali učinjen je jedan ogroman posao", rekao je Ljajić.

Foto: printscreen TV Prva

On je ukazao da je bio u više vlada do sada i da ni za jednu od tih vlada nikada nije ružnu reč rekao, ali da se nikada više nije ulagalo u zdravstveni sistem, u Opštu bolnicu u Pazaru, nego što je to slučaj u poslednjih pet ili šest godina.

"To je naprosto istina", istakao je Ljajić.

Kaže da on ne staje u odbranu bilo koga, niti hvali ministra zdravlja, za kojeg je rekao da je zaista obavio jedan ogroman posao za pazarsko zdravstvo već, kako je napomenuo, govori činjenice.

Ljajić je rekao da želi da Pazarci znaju koliko su lekari iz Kragujevca, Kraljeva, i drugih gradova Srbije pomogli i učinili koliko su mogli da se ova situacija što pre normalizuje.

Zahvalnost tim lekarima, kaže, nikada ne treba da se zaboravi.

"I nadam se da ćemo zajedno sa svima ostalima, koji će nam pomoći, pre svega zajedno sa medijima. Vaša pomoć je u ovom trenutku od ogromne važnosti. Niko ne traži da stanje idealizujete, samo da pišete ono što stvarno jeste stanje. Dovoljno je stanje teško da bi se pogoršavalo lažnim vestima i informacijama", rekao je Ljajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija