• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.07.2020

08:56

(VIDEO) SRBI, NE KREĆITE NIGDE! ODLUKE SE MENJAJU IZ SATA U SAT! Dačić: Situacija je daleko od normalnosti

Društvo

(VIDEO) SRBI, NE KREĆITE NIGDE! ODLUKE SE MENJAJU IZ SATA U SAT! Dačić: Situacija je daleko od normalnosti

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da se nada da bi odluka Grčke o zatvaranju granice za turiste iz Srbije mogla da bude prinačena prilikom nekog periodičnog razmatranja. Apelovao je na građane da ne kreću nigde pre nego što se dobro informišu.

Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da se nada da će Grčka prilikom sledećeg razmatranja odluke o otvaranju granica uzeti u obzir neke činjenice, jer je evidentno da oni imaju interes da im dolaze strani turisti.

Inače, Grčka je jutros u šest sati zatvorila granicu za državljane Srbije. Razlog je loša epidemiološka situaicija u našoj zemlji.

Odluka važi do 15. jula, kada će se ponovo razmatrati. Uz posebnu dozvolu, u tu zemlju mogu da putuju oni koji imaju neodložna posla. Srpski turisti koji su već u Grčkoj, moći će da iskoriste aranžman do kraja.

Ivica Dačić je rekao da je situacija daleko od normalnosti. Podseća da je EU donela preporuku zemljama-članicama da Srbiju stave na listu zemalja iz kojih će moći slobodno da se putuje, ali ističe da je to ipak samo preporuka.

Foto: printscreen RTS

"Predstoji nam razgovor sa svakom članicom pojedinačno. Grčka se od početka zalagala da građani Srbije imaju zeleno svetlo i otvorila granice", rekao je Dačić za RTS.

Ipak, navodi da je ambasada Srbije juče obaveštena od strane kabineta premijera Grčke da se granice zatvaraju za građane Srbije zbog situacije u regionu i jer su se pojavile informacije da u Grčkoj već ima zaraženih turista iz Srbije.

Istakao je da je situacija neprijatna i loša, ali ukazuje i da je odluka i na štetu Grčke, jer je dolazak turista u njihovom interesu.

Ivica Dačić je rekao da se takve odluke donose samo dan ili nekoliko sati pre nego što stupe na snagu, i da je to situacija koja je izmenjena zbog korone. Zato apeluje na građane da ne kreću nigde pre nego što se dobro informišu.

Foto: printscreen RTS

Na pitanje šta će biti sa građanima koji imaju uplaćene aranžmane, ministar je odgovorio da to nije pitanje za njegov resor.

Ipak, ukazuje da su uslovi kada je reč o odlasku na letovanje postali takvi da postoji velika doza nesigurnosti jer se nikada ne zna kakve će mere biti donete. Navodi i da pandemija nije u silaznoj fazi, već da se u nekim zemljama i kontinentima nalazi u uzletu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija