• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2020

12:47

NAJTEŽI DAN U VOJVODINI Umrla četiri pacijenta zaražena koronom

Društvo

NAJTEŽI DAN U VOJVODINI Umrla četiri pacijenta zaražena koronom

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je je od početka epidemije jučerašnji dan bio najgori u Vojvodni, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od Kovida 19.

"Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije", rekao je Gojković novinarima u Beogradu.

On je dodao da se u Pokrajini već četiri dana dana beleži trocifren broj novozaraženih.

"Juče smo imali najviše zaraženih -122", rekao je Gojković i naglasio da je su kovid centri u Vojvodini skoro puni.

Naveo je da je do pola popunjena četvrta kovid zgrada u KC Vojvodne, kovid odeljenje bolnice u Vrbasu je puno, a i u Pančevu su takođe puni kapaciteti.

"Mi sada od jedne nesigurne epidemiološke situacije imamo izrazito nepovoljnu situaciju", rekao je on.

Gojković kaže da ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru broj zaraženih može da se duplira, a takav udar zdravstveni sistem neće moći da izdrži.

"Čak i da otvorimo nove bolnice nećemo imati zdravstvene radnike, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju za koji se bojim da neće biti povrtka", upozorio je Gojković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija