• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2020

13:25

TOLIKO SU BILI BOLESNI DA IM SE PLUĆA NISU VIDELA U Pazaru 10 mrtvih, ministar upozorava: NISMO SVEMOĆNI

Društvo

TOLIKO SU BILI BOLESNI DA IM SE PLUĆA NISU VIDELA U Pazaru 10 mrtvih, ministar upozorava: NISMO SVEMOĆNI

Podeli vest

U Novom Pazaru je danas najteži dan, jer je tokom noći umrlo deset pacijenata, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da je u tom gradu situacija ozbiljna, ali pod kontrolom.

Iz bolnice će u toku dana biti otpušteno 35 pacijenata, ali će im samo iz Sjenice stići još 19.

"U Pazaru su danas imali najgori dan jer je deset pacijenata preminulo. Reč je o pacijentima koji su došli u teškom stanju, koji su došli kasno, sa takvim upalama pluća da se njihova pluća nisu ni videla", naveo je ministar.

On je novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se radi o starijim pacijentima, pacijentima koji su imali neke hronične bolesti.

"Krajnje je ozbiljna situacija kada imate 10 umrlih i pored svih mera koje smo preduzeli. Nismo svemoćni i ljudi moraju da znaju da sve može da se izbegne promenom ponašanja", naveo je on.

Ističe da su zdravstveni radnici požrtvovani, da se maksimalno bore i apelovao na građane da ih podrže, da je sada neophodno jedinstvo da bi se izborili sa koronom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija