• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2020

18:27 >> 18:28

PORUKA ZA PREDSEDNIKA: ČUVAJ SE, ACO, MNOGO CENIM TVOJE NAPORE! Čovek koji je spasavao živote iz srušenog RTS i poplavljenog Obrenovca uputio jake reči Vučiću!

Društvo

PORUKA ZA PREDSEDNIKA: ČUVAJ SE, ACO, MNOGO CENIM TVOJE NAPORE! Čovek koji je spasavao živote iz srušenog RTS i poplavljenog Obrenovca uputio jake reči Vučiću!

Podeli vest

Miroslav Mlinar, koji je spašavao radnike RTS-a tokom NATO bombardovanja i učestvovao u evakuaciji oko 700 ljudi tokom poplava u Obrenovcu 2014. godine, ovih dana bori se sa virusom korona u Kliničkom centru Bežanijska kosa. On je pozvao građane da poštuju mere koje je odredio Krizni štab, a posebnu poruku uputio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Mlinar je iz šok sobe, gde se trenutno nalazi četvrti dan, poslao poruku svim građanima da se čuvaju.

"Ova prokleta bolest je zaista nemilosrdna, čuvajte se molim vas, preklinjem vas, čuvajte se", poručio je Mlinar u snimku koji je sam zabeležio mobilnim telefonom.

Za predsednika Aleksandra Vučića, imao je posebnu poruku.


Predsednika, kaže, poznaje već tri decenije i pruža mu bezrezervnu podršku u naporima koje ulaže u borbu protiv virusa korona bez obzira što je, kako sam dodaje, ogorčen na neke ljude iz njegovog okruženja.

"Čuvaj se Aco, molim te čuvaj se, sve što bih ovog časa poželeo sebi, svom sinu Stefanu, Anastasiji, želim tebi i tvojoj deci. Čuvajte se", poručuje Mlinar.

Nakon 12 dana, kada se ponadao da je bolesti došao kraj, Mlinaru se stanje pogoršalo 13-og dana.

Zahvaljujući policiji koja je pod rotacijom ispratila kola Hitne pomoći, Mlinar je na vreme stigao u službu Hitne pomoći gde su mu lekari pružili pomoć.

"Došao je taj prokleti 13. dan, stanje se pogoršalo, izgubio sam svest i hitno sam prebačen u bolnicu", priča Mlinar srećan zbog toga što prvi put posle četiri dana može da se javi svojoj deci, da je bolje i da vide gde im je tata.

I danas je imao, kako kaže, manji peh jer je zbog naprezanja od kašlja počeo da iskašljava krv ali, na sreću, i to se brzo saniralo i u trenutku dok snima video oseća se dosta bolje.

Koliko virus korona neugodnosti prouzrokuje pokazuje i to što mu je pukla arterija na ruci, koja je sada, priča, sva natečena, a infuzija se sva rasula ispod kože.

Mlinar hranu prima isključivo preko infuzije, a s obzirom da se u šok sobi, navodi, ne pomeraju iz kreveta.

Veliku zahvalnost duguje medicinskim sestrama, bez kojih, kaže, ne zna kako bi bilo obolelima, dodajući da mu je cimer Neša za četiri dana bio jedini prozor u svet.

Međutim, i njegovom cimeru se stanje prethodne večeri pogoršalo i, kako priča Mlinar, bilo mu je jako teško.

Doktori su ga stavili na respirator, a kako priča Mlinar, agonija je trajala satima.

"Ali, hvala Bogu, u toku dana se stanje poboljšalo i sada je i on dosta bolje", kaže Mlinar sa vidnim olakšanjem.

Nažalost, upoznat je i sa tim da je jedan pacijent iz susedne sobe preminuo i priča kroz suze da mu je bio imenjak, zvao se isto Miroslav, ali da nije imao sreće, kao on i njegov cimer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija