• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

18.07.2020

08:53

VLADIKA SERGIJE: Blago nama ako je Vučić kriv za sve! Ako je tu laž moguće zamisliti kao istinu, onda smo mi najsrećniji narod na planeti, JER JE PREDSEDNIK SRBIJE PONEO KRIVICU NAS "BEZGREŠNIH"!

Društvo

VLADIKA SERGIJE: Blago nama ako je Vučić kriv za sve! Ako je tu laž moguće zamisliti kao istinu, onda smo mi najsrećniji narod na planeti, JER JE PREDSEDNIK SRBIJE PONEO KRIVICU NAS "BEZGREŠNIH"!

Podeli vest

Pobjeći od sebe je najlakše, ali se time problem ne rješava. Naprotiv! Potrebno je suočiti se sa sobom, ali to je najteže, jer je lakše vidjeti trun u oku brata svoga negoli brvno u oku svome (Lk. 6, 41), napisao je vladika Sergije, episkop bihaćko-petrovački i episkop vojni u otvorenom pismu

Pismo vladike Sergija prenosimo u celosti:

Nije na pravoslavnom episkopu da se bavi politikom, ponajmanje onom partijskom, ali na skrnavljenje reda i poretka države koju volimo, bez čije pomoći ne možemo, nije moguće ćutati, a grijeh je prećutati, jer bi to značilo davati indirektnu podršku onima koji djelom i riječima žele da zacari opšta anarhija i bezvlašće, da se Srbima opet ponovi bratoubilačka prošlost.

Neredi ispred prelijepog zdanja Narodne skupštine Republike Srbije prijali su oku samo onih koji Srbiji ne žele dobro, kao i onima koji bi da bez izborne volje zakorače u srpski parlament, jer jedino tako mogu preskočiti narod koji ih naprosto ne želi za svoje predstavnike.

Pod plaštom želje za red i poredak proizvode se nemiri i anarhija, a oni koji optužuju vlast za širenje korone pozivaju građane na okupljanje, ne bi li se tako, valjda, stekao kolektivni imunitet na bilo kakvu odgovornost za učinjena nedjela koja smo imali prilike gledati u direktnom prenosu.

SPC RASKRINKALA ĐILASOVOG VLADIKU! Patrijarh Irinej: Grigorije i "Danas" koriste koronu za napad na Srpsku Pravoslavnu Crkvu!

Naravno, za sve je okrivljen Vučić, kako od opozicije (čiji predstavnici narodnom voljom nisu ni ušli u parlament), tako i od svih onih koji bi da stanu na put napretku Srbije jer im, očigledno, smeta što Srbija danas ima svega više nego juče i što pomaže svom narodu u regionu i dijaspori.

Bez želje da predsjednika Vučića učinim većim nego što jeste, moram naglasiti da Republika Srbija do njegovog izbora za predsjednika nije ni znala da postoje Srbi u ovom dijelu Krajine. Tačnije je reći da je znala, ali je nisu zanimali.

Znaju Drvarčani koliko je predsjednik Vučić učinio za ovaj grad, znaju posebno oni koji rade u drvarskom „Jumku", u drvarskom domu zdravlja, ali znaju i oni u Petrovcu, Grahovu i Glamoču. Tužno je reći, ali ovdašnji Srbi se prvi put danas mogu pouzdati u Srbiju jer je ona tek ovih godina postala naša istinska matica.

U nemirima ispred Skupštine vidjeli smo i jednog "sveštenika" koji se sukobljavao sa policijom. Riječ je o bivšem monahu Antoniju, koji je lišen monaškog čina prije više od deset godina, ali i dalje zloupotrebljava mantiju prljajući je svojim postupcima. Dakle, nije riječ o bilo kakvom svešteniku (još manje o monahu), već o ogrešeniku o crkvene i državne zakone. Crkva je oduvijek poštovala legalno izabrane državne organe, saglasno njenim crkvenim zapovjestima.

ĐILASOV GURU VLADO GEORGIJEV TVRDI DA JE ZEMLJA RAVNA PLOČA! Protesti sad imaju smisla, đilasovci poslali jasnu poruku ŠTA IM SMETA!

Vidjeli smo tokom nemira da oni koji tobože vole i brinu se za Kosovo bez stida i srama lupaju svoj i naš Beograd, paleći automobile svoje policije i napadajući samu policiju. Ako je to ljubav prema Srbiji, onda ne želim da je takvi "rodoljubi" vole.

Na kraju, predsjednik Vučić ispade kriv za sve! Ako je tu laž moguće zamisliti kao istinu, onda smo mi najsrećniji narod na planeti, jer je predsjednik Srbije ponio krivicu nas "bezgrešnih".

Umjesto da sjedinjeni gledamo kako pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Makedoniji i srpskim krajinama, mi ćemo u direktnom prenosu opet gledati kako se međusobno sukobljavamo, dok naši osvjedočeni neprijatelji likuju, želeći opet vidjeti Beograd u plamenu.

Nije do Vučića, do nas je, jer je pitanje koliko naš naraštaj zaslužuje zemlju koju su nam ostavili preci, da je čuvamo čineći je boljom, a ne da je palimo, mrzeći braću svoju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 3 godine

Svi su ljudi gresni, neko manje, neko vise. Po pitanju predsednika Vucica, ne pamtim da se iko pre kao on toliko borio da Srbija postane zaista normalna drzava, cak drzava za uzor mnogim drugim drzavama.

Rade

pre 3 godine

Svako ko radi taj i greši a bezgrešni su samo oni koji sede sa strane i ne rade ništa.

Dax

pre 3 godine

Niko nam nije kriv osim nas samih, ne pridrzavamo se izrecenih mera zato se virus i prosirio.

OM

pre 3 godine

Nama je za sve kriva država, odnosno Vučić. Kada bi svi pošli od sebe i dali svoj maksimum, lični problemi i teškoće bi bili u mnogome manji. Treba da prihvatimo da ako sami ne brinemo o sebi i ne borimo se ne može nam pomoći ni jedna Nemačka.

bre bre

pre 3 godine

Тако је владико! Знају то Срби!

Sima

pre 3 godine

Svaka čast za vladiku sve je rekao kako i jeste

Marija

pre 3 godine

Nema sumnje da predsednik cini sve najbolje u interesu drzave i naroda, sto mu se lazima ne moze osporavati!

marko

pre 3 godine

Djilas zeli da destabilizuje srbiju, i unisti sve sto je ucinjeno za nju...

Marina

pre 3 godine

Niko nam nije kriv osim nas samih, ne pridrzavamo se izrecenih mera zato se virus i prosirio.

Vlajko

pre 3 godine

U potpunosti se slazem sa Vladikom Sergijem !Bravo !

BozaB

pre 3 godine

Ovi neredi bili su dobri samo onima koji zele da destabilizuju Srbiju, tajkunima i lopovima. Niko drugi ih nece podrzati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija