• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2020

16:39

NE POSTOJI NI LEK, NI ODOBRENA VAKCINA! Doktor Stevanović: Pratimo sve nove informacije - sve je u fazi ispitivanja! (VIDEO)

Društvo

NE POSTOJI NI LEK, NI ODOBRENA VAKCINA! Doktor Stevanović: Pratimo sve nove informacije - sve je u fazi ispitivanja! (VIDEO)

Podeli vest

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže da u ovom trenutku ne postoji lek za kovid 19, kao ni vakcina koja ispunjava sve kriterijume, a da se sve nove informacije iz sveta redovno prate


Na pitanje da li će se u lečenju naših kovid pacijenata uključiti aspirin, jer je je jedna italijanska studija utvrdila da pacijenti umiru od tromboze i predlažu da se u terapiju uključi taj lek, Stevanović je rekao da u Srbiji postoji čitav niz ljudi koji su u senci, koji se ne vide i koji nisu uključeni u komunikaciji sa ljudima, ali koji redovono čitaju sve podatke i imaju skoro sve informacije.


Kaže da aspirin nije jedini lek koji može da se koristi i naglasio da i on ima negativne efekte te da se mora biti oprezan.

- U ovom trenutku ne postoji lek za covid19. Isto kao što ne postoji ni jedna vakcina koja ispunjava sve kriterijume. Zato kažemo da je sve to u fazi ispitivanja - odgovorio je Stevanović.

Na pitanje kako građani mogu da naprave razliku između korone virusa i klasičnog stomačnog virusa, Stevanović je rekao da su razlike stvar koja zavisi od kliničke slike, od laboratoriske slike, markera zapaljenja.

- Pozivamo sve naše građane koji imaju tegobe da se jave u domove zdravlja, a oni koji nisu sigurni da li treba da se testiraju neka idu u kovid bolnice i kovid ambulante, jer o dijagnozama i simptomima treba da odlučuju lekari, to je njihov posao - naglasio je Stevanović.

Kaže da je stomatični virus karakterističan za ovaj period, ali da je osnovna razlika to što je reč o ograničavajućoj bolesti koja traje vrlo kratko, odnosno od 48 do 72 sati.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija