• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.07.2020

14:53

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 409 OSOBA ZARAŽENO, 10 PREMINULO! (VIDEO)

Društvo

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 409 OSOBA ZARAŽENO, 10 PREMINULO! (VIDEO)

Podeli vest

U Republici Srbiji su do 15 časova 24. jula 2020. godine registrovana ukupno 22.842 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 10.634 osobe od kojih je 409 pozitivno, saopštio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konferenciji za medije Kriznog štaba

 

 

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 601.984 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Na respiratorima je trenutno 167 pacijenata.

U poslednja 24 časa preminulo je 10 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 518.

Na pitanje kako komentariše natpise stranih medija o povećanom broju zaraženih u Srbiji, pokrajinski sekretar kaže da se naša zemlja ne nalazi u istoj fazi epidemije kao te zemlje.

- Srbija se odlično borila sa epidemijom u tom prvom krugu, imali smo najmanji broj preminulih, ali teško nas je sada porediti sa drugim zemljama. I u drugim zemljama će popuštanje mera doći na naplatu, ne nalazimo se u istoj fazi epidemije. Videćemo kako će se njihov stepen relaksiranja mera odraziti u drugom talasu. I dalje je Srbija po stopi preminulih ispred mnogo razvijenijih zemalja sveta - objasnio je Gojković.

DA LI TEST NA KORONU NA LIČNI ZAHTEV KOŠTA ISTO ZA SVE?! Evo ko ima pravo na besplatno testiranje!

 

 

On je rekao da je cilj da što pre smanjimo broj zaraženih zbog onih kojima je potrebno lečenje, a ne boluju od korone.

- Imperativ nam je da poštujemo mere i da smanjimo broj zaraženih. Da se vratimo u non-kovid režim kako bi i pacijenti koji boluju od bolesti koja nije koronavirus mogli da se leče. Sve neodložne tumorske operacije i dalje se obavljaju - naglasio je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

OVO SU ŠEST ŽARIŠTA KORONE U SRBIJI! Gojković otkrio gde je najteža situacija i UPUTIO VAŽAN APEL!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija