• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2020

09:52

DO 10. AVGUSTA LEŽE PRVA UPLATA! Mali o drugom paketu mera: NE ZNAM DRŽAVU KOJA JE DALA OVAKVU POMOĆ PRIVREDI!

Društvo

DO 10. AVGUSTA LEŽE PRVA UPLATA! Mali o drugom paketu mera: NE ZNAM DRŽAVU KOJA JE DALA OVAKVU POMOĆ PRIVREDI!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će država za drugi paket mera za pomoć privredi za ublažavanje negativnih posledica krize usled Kovida 19 izdvojiti još oko 66 milijardi dinara

On je gostujući na TV Prva rekao da će država za 60 odsto od iznosa minimalne zarade za dva meseca izdvojiti 36 milijardi dinara, dok će odlaganje poreza i doprinosa na zarade za jedan mesec koštati oko 30 milijardi dinara.

Prva uplata biće do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru.

- Dodatnih 66 milijardi dinara će država odvojiti u drugom paketu mera kako bi podržala privredu i to je sjajna vest za privrednike, od marta smo krenuli sa merama i jedna smo od retkih zemalja koja će imati šest meseci ekonomskih mera za podršku privrednicima - rekao je ministar.

On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra.

Kako je dodao, ponosan je što je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu koja može da se pohvali ovakvom podrškom privrednicima.

- U ovom trenutku ne znam zemlju koja je ovakvim sveobuhvatnim mera podržala privrednike - rekao je Mali.

Rekao je da su finansije stabilne, da ima novca i da je ispunjeno sve ono što je obećano.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija