• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.07.2020

13:01

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva već na godišnjem?!

Društvo

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva već na godišnjem?!

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje izjavu Srđana Noga na društvenim mrežama kojom se na krajnje primitivan način i bez ikakvih argumenata obraća predsedniku UST Nenadu Stefanoviću, kao i pretnje svim sudijama i tužiocima, kojima Srđan Nogo poručuje da će sigurno krivično odgovarati i da nemaju čemu da se nadaju, ukoliko pokrenu neki postupak zbog upotrebe pejntbol pušaka prilikom ulaska novog saziva poslanika u Narodnu skupštinu, koju je najavio

UST razume rezigniranost Srđana Noga činjenicom da UST sme da skrene pažnju javnosti da određene radnje, na koje poziva građane, sa sobom mogu nositi elemente krivične i prekršajne odgovornosti, dok se druga strukovna udruženja i nevladine organizacije u ovom trenutku samo intimno zalažu za vladavinu prava, verovatno u strahu da sutra ne vide svoja imena na transparentima pored improvizovanih vešala. UST je fasciniran činjenicom da je pretnja otvorenim nasiljem očigledno anestezirala pojedince iz NVO, te da je strah mnogo jači motiv od projektno-finansijskih injekcija.

PREDSEDNIK UST: Ako Nogo zapuca iz peint-bol puške, IZVRŠIĆE KRIVIČNO DELO

UST poziva Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva da stane na put kontinuiranim pretnjama svim nosiocima pravosudnih funkcija, koje su ovih dana krajnje neprimerene i učestale, podsećajući ih da je ovo prvi put da neko preti sudijama i tužiocima da će krivično odgovarati zbog toga što primenjuju zakon i rade svoj posao. Ukoliko im to ne kvari godišnje odmore, UST poziva ove organe da rade svoj posao, a sudijama i tužiocima poručuje da se dobro zamisle sledeći put kada budu birali članove pravosudnih saveta. 

                   
Saopštenje je potpisao zamenik  predsednika UST Lazar Lazović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija