• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2020

09:10

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA NOVU KOVID BOLNICU U BATAJNICI: Mnogi se plaše jeseni, ali spremni smo ako dođe novi talas virusa!

Društvo

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA NOVU KOVID BOLNICU U BATAJNICI: Mnogi se plaše jeseni, ali spremni smo ako dođe novi talas virusa!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje početku izgradnje nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" koja će biti otvorena 1. decembra


U Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" danas počinje izgradnja nove kovid bolnice. Početku izgradnje prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nalazimo se na mestu gde će za nekoliko meseci nići nova, moderna, mi smo je nazvali kovid bolnica, ali će u njjoj moći i mnoge druge stvari da se obavaljaju. Ako se uskoro pojavi vakcija, čemu se nadamo, ova bolnica služiće i u druge svrhe. Ovo je investicija od 27-28 miliona evra - rekao je predsednik Vučić.

- Ovo će biti najmodernija i najveća kovid bolnica koju imamo - rekao je Vučić i dodao: - Srbija je uložila stotine miliona evra u borbu sa opakom bolešću.

- Mnogi se plaše jeseni i nadam se da ćemo dobiti vakcinu među prvima, ne poslednjima. Do tada, mi moramo da učinimo sve da zaštitimo naše ljude, a to je upravo ova bolnica - poručio je on.

Predsednik je rekao da je za 14 dana došlo do potpisa i postavljanja kamena temeljca.

- Ovo su za Srbiju velike stvari, ovo je važno jer pokazuje kako brinemo o građanima, i starim i mladim - rekao je predsednik Vučić.

 

 

 - Nalazimo se na mestu gde će za nekoliko meseci nići nova, moderna, mi smo je nazvali kovid bolnica, ali to će biti bolnica u kojoj će moći mnoge druge stvari, važne za ljude da se obavljaju - rekao je predsednik - Sa ponosom mogu da kažem da je ovo rezultat velikog truda i rada države.

Predsednik je rekao da je posebno srećan što sve rade naše domaće kompanije uz pomoć Vojske Srbije.

- Imaćemo 200 jedinica intenzivne nege - rekao je predsednik - To će biti najznačajnija i  najveća bolnica za kovid pacijente.

- Prvog decembra otvorićemo velelepnu bolnicu, mislim da su to fantastični rezultati - naglasio je predsednik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 3 godine

Nova kovid bolnica je odlicna ideja za rasterecenje postojecih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada. To ce biti dobro opremljena,specijalizovana i moderna bolnica koja ce moci da primi i izleci veci broj pacijenata.

Vladica

pre 3 godine

U Srbiji se gradi vise nego ikada do sad. Nova kovid bolnica nece imati znacaj samo u smislu lecenja vec ce omoguciti medicinskim radnicima nova radna mesta i mogucnost da starije kolege prenesu svoja iskustva na mlade nade srpske medicine.

Marko

pre 3 godine

Bice najopremljenija bolnica na zapadnom Balkanu koja ce raditi maksimalno kako bi se pandemija korone19 privela kraju.

BozaB

pre 3 godine

Srbija nastavlja da ulaze u zdravstvo i svojim gradjanima obezbedjuje najbolje moguce uslove za lecenje.

Mare

pre 3 godine

Srbija na vreme reaguje i sprema se za slucaj da do drugog talasa dodje.

Rajna

pre 3 godine

Vodjenje odgovorne politike se ogleda u razmisljanju unapred i zelji da se sto bolje pripremimo za buducnost i odbranimo od uticaja virusa. Pravi primer za to je pocetak izgradnje velike i dobro opremljene bolnice koja ce biti na prvoj liniji borbe sa virusom.

Aleks

pre 3 godine

U ovim teskim vremenima za ceo svet svi smo zabrinuti za zdravlje i zivote nasih najblizih. Sada mozemo reci da nas umiruje vest da drzava gradi novu kovid bolnicu koja ce biti izgradjena u rekordnom roku.

Bojan

pre 3 godine

Izgradnja nove kovid bolnice će omogućiti još bolji tretman obolelima i stvaranje uslova za njihov što brži oporavak.

Ivana

pre 3 godine

Građani Srbije da Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi. Bolnice će zaista povećati bolnički kapacitet.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić misli o svom zdravlju celog naroda i države. Srbija danas ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države. Srbija se danas cela razvija i na tom putu razvoja. Srbija ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.

Ksenci

pre 3 godine

Veoma je vazno da se ulaze u ovako nesto jer je situacija dosta ozbiljna.

Ksenci

pre 3 godine

Srbija nastavlja da ulaze u zdravstvo, boljim recima u zivote svojih gradjana.

Lekica

pre 3 godine

Svakako je dobro imati nove opremljene bolnice, ali ne daj Boze da dospemo u njih. Moramo se cuvati i biti odgovorni.

deA

pre 3 godine

Drzava se svim silama bori protiv kovida. Jos da smo kao narod osvesceniji i odgovorniji.....

petra

pre 3 godine

Vema je vazno da Srbija ima spremne Kovid bolnice sa savremenom aparaturom za lecenje obolelih,jer ovaj virus nema nameru da uskoro napusti nas narod i zemlju.

Marija

pre 3 godine

Snazna borba vlasti za ocuvanjem zdravlja gradjana od Korona virusa - kvalitetnim merama, neophodnom opremom i novoizgradjenim bolnicama!

Olja

pre 3 godine

Covid bolnica u Batajnici će biti veoma značajna, vrhunski opremljena i što je najbitnije brzo izgrađena. Srbija se gradi i razvija, ide krupnim koracima napred.

Nikoliina

pre 3 godine

Briga o gradjanima na najvisem nivou, ipak je ljudski zivot nesto sto nema cenu niti reprizu !

Tanja

pre 3 godine

Srbija ce biti spremna za odbranu od korinavirusa na jesen.

Dragan

pre 3 godine

Dobre vesti za nas što znači da će udar na našu ekonomiju biti manji nego u ostalim zemljama EU a neki izvrću ovaj podatak i upoređuju stanje u Srbiji sa Nemačkom i drugim zemljama. Ovde je reč o rastu ili padu BDP-a i ekonomije a ne o drugim podatcima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija