• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

04.08.2020

10:26

NESVAKIDAŠNJA SCENA U BEOGRADU! BEBA NIJE MOGLA DA SAČEKA! Porodila se žena ispred Instituta za majku i dete!

Društvo

NESVAKIDAŠNJA SCENA U BEOGRADU! BEBA NIJE MOGLA DA SAČEKA! Porodila se žena ispred Instituta za majku i dete!

Podeli vest

Neobična situacija jutros ispred Instituta za majku i dete u samom dvorištu - na zadnjem sedištu automobila nalazila žena čiji se porođaj uveliko odvijao, ali se brzom reakcijom lekara i medicinskog osoblja Instituta sve završilo na najbolji način.

- Ispred službe Ginekologije parkirala su se kola u kojima se žena na zadnjem sedištu porađala, a beba je skoro potpuno izašla iz porođajnog puta. Odmah je izašao i ginekolog Instituta prim. dr Zoran Aleksov koji je završio porođaj i presekao pupčanu vrpcu – kaže za "Blic" načelnik Instituta Radoje Simić.

Porođaj je prošao bez komplikacija, a majka i beba biće prebačeni u GAK "Narodni front".

- Beba je odneta na odeljenje Intenzivne nege, u pitanju je devojčica i, prema prvim analizama, nema anomalija, niti bilo kakvih poremećaja zdravstvenog stanja. Majka je takođe zbrinuta na najbolji način i dogovoren je transport u Narodni front – objašnjava načelnik Simić.

Roditelji bebe imaju prebivalište u Beogradu, ali su poreklom iz Prizrena.

- Bilo je problema u komunikaciji. Njihova beogradska adresa je u Sremčici, ali su poreklom s Kosova. Saznali smo da je to treće dete majci. Oni su najpre krenuli iz Sremčice u porodilište u Zemun, ali nisu znali da oni nije u funkciji jer je Zemunska bolnica sada kovid bolnica. Neko ih je onda verovatno uputio ka Institutu. Najbitnije je da je srećan kraj i da nije bilo kritičnih trenutaka, sem toga što je porođaj bio van bolničkih uslova, ali nije bilo ništa rizično – kaže načelnik Simić.

Mami i bebi biće obezbeđena sva potrebna dalja briga u GAK "Narodni front".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija