• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.08.2020

09:52

NAJBLIŽI SMO ODLUCI DA ĐACI OD 1. DO 5. RAZREDA KRENU U ŠKOLU 1. SEPTEMBRA! Brnabić: Situacija sa koronom u Srbiji se popravlja!

Društvo

NAJBLIŽI SMO ODLUCI DA ĐACI OD 1. DO 5. RAZREDA KRENU U ŠKOLU 1. SEPTEMBRA! Brnabić: Situacija sa koronom u Srbiji se popravlja!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u utorak biti saopštena konačna odluka o narednoj školskoj godini, ali da su najbliži tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda pohađaju nastavu u školama

 

Brnabić je, gostujući na TV Prva, rekla da Ministarstvo prosvete radi na uputstvu i da će u ponedeljak biti održan finalni sastanak, koju će Krizni štab u utorak usvojiti.

- Najbliži smo tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda pohađaju nastavu u školama - rekla je ona.


Nakon toga, kaže, ministar prosvete obavestiće javnost kako će izgledati nastava u predstojećoj školskoj godini.

Ukazala je da će biti izdato uputstvo za roditelje, da se sa UNICEF-om, priprema i video koji će biti emitovan na svim nacionalnim frekvencijama, a koji se tiče ponašanja đaka u školama, ali i kako roditelji da obezbede da bolesna deca ne idu u školu, kako da se to proverava.

Upitana za univerzitete rekla je da tu država nema toliko ingerencije zbog zbog autonomije univerzteta.

- Trudićemo se da im budemo na usluzi, da pružimo stručnu pomoć I sve ostalo. Preporuka je sve ono što je bilo do sada, da se na faulktetima drži nastava uz obavezne mere prevencije, nošenje maski, držanje distance, stalno čišćenje i provetravanje prostorija. Koliko tu sami fakulteti rade je do autonomije univerziteta - objasnila je ona.

Kazala je da ne postoji mnogo prostora za državu da utiče na to, osim stručne pdorške koju može da pruži, i preko studentskog smeštaja i izolacije za studente koji budu zaraženi.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 3 godine

Nastava mora biti onlajn.Nesme niko da se igra zdravljem prosvetara i ucenika.

Krle

pre 3 godine

Beogradski hoteli su prazni i ocekuje se da ce i drugi hoteli biti prazni od oktobra meseca. Decu poslati u hotele dati im sobe, hranu, organizovana nastavu u banket salama. Deca nebi izlazila iz objekta, roditelji bi dolazili u obilazak dece kad god zele uz obavezne mere zastite. Time bi i hotelska industrija prihodovala sredstva za opstanak, a djaci bi bili u kontrolisati uslovima bez mnogo mesanja van nastave. Trajanje u zavisnosti od situacije, dok se ne resi problem covid19.

Ma nije valjda

pre 3 godine

Hahahaha! Kako da ne! Ako ces im Ana drzati nastavu (i naravno Mladen), posto se, valjda, i nastavnici nesto pitaju? Ili mi samo treba da sprovodimo "odluke"? Nadjite druge da drze nastavu - ne zelim umreti na tako morbidno glup nacin! Ustupam svoju "platu" nekom pravom, ko ne zali svoj zivot da bi se deca "socijalizovala" i cula "zivu rec nastavnika". Od mene je nece vise cuti!

Đole

pre 3 godine

A ostali da gledaju tv... E malo morgen, ili svi ili niko...

Mantija

pre 3 godine

U Nemackoj, posle pokusaja da se ponovo deca dovedu na nastavu samo posle 1 nedelje, ponovo zatvorene skole, porastao broj obolele dece......ima se primer a dalje se nastavlja glavom kroz zid.....ajde nateraj decu da celo vreme drze maske na licu i da se ne druze.....nema sanse

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija