• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

12.08.2020

18:41

BEOGRAĐANI, STIŽE HLADAN TUŠ! Nevreme će rashladiti prestonicu, HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Društvo

BEOGRAĐANI, STIŽE HLADAN TUŠ! Nevreme će rashladiti prestonicu, HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Podeli vest

Vrelim beogradskim ulicama uskoro sledi "kupanje", ako je suditi prema poslednjim najavama meteorologa

Međutim, hladan tuš će zaobići pojedine delove prestonice.

- Na široj teritoriji Beograda lokalno kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - najavljuju na sajtu Republičkoh hidrometeorološkog zavoda.

Padavine neće zaobići još nekoliko delova Srbije.

- U toku popodneva u delom centralnim, jugozapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima ponegde kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - dodaje se u najavi RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Trenutna temperatura u glavom gradu je 30 stepeni Celzijusa, ali je subjektivni osećaj da je za pet stepeni toplije. Najhladnije je trenutno na Kopaoniku sa 15 stepeni, a najtoplije u Zrenjaninu gde je izmereno 33 stepena.

U većem delu zemlje na snazi je žuti mereoalarm osim u Bačkoj gde je proglašen zeleni.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objašnjenje je značenja žutog meteoalarma.

Foto: printscreen rhmz

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija