• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2020

12:37

NOVA SNAGA I PODSTREK ZA PRIVREDU! EPS izgradio novu TS Кrnješevci, za širenje industrijske zone!

Društvo

NOVA SNAGA I PODSTREK ZA PRIVREDU! EPS izgradio novu TS Кrnješevci, za širenje industrijske zone!

Podeli vest

Izgradnjom Trafostanice 110/20 kV „Кrnješevci“ vrednom 259 miliona dinara „Elektroprivreda Srbije“ i ODS „EPS Distribucija“ omogućili su da se šire proizovodni pogoni u industrijskoj zoni u Кrnješevcima u opštini Stara Pazova

Nova TS prvenstveno napaja industrijske zone Šimanovci i Кrnješevci. Njanim ulaskom u pogon, rasterećene su okolne TS 110/20 kV – "Pećinci", "Nova Pazova" i "Stara Pazova“, i pojačao se njihov kapacitet za napajanje novih kupaca.

- Ono što je mnogo važnije od uloženih dva miliona evra je ono što dobijamo sa izgradnjom ove trafostanice. Ovo je ogromna industrijska zona sa preko 40 velikih potrošača i proizvođača koji imaju osetljivu opremu i potrebu za stabilnim napajanjem. Ovde radi preko 10.000 ljudi. Sada je omogućeno da snabdevanje ove zone nema nikakve veze sa naseljima gde žive građani i nikakav uticaj neke eventualne havarije ovde ne prenosi se na stabilnost napajanja u stambenim delovima – poručio je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

Izgradnjom TS „Кrnješevci“ EPS je ispunio i obavezu iz ugovora Republike Srbije sa kompanijom "Boš“ za investiciju u izgradnju fabrike u Šimanovcima. Obezbeđeno je kvalitetno i sigurno napajanje fabrike iz dva nezavisna 110/20 kV izvora. TS je izgrađena kao objekat za dva tansformatora snage po 31,5 MW. U prvoj fazi je ugrađen jedan.

- Mi uvek vodimo računa o tome da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića svakodnevno otvaranje fabrika i novih radnih mesta i očekujemo da upravo u ovoj industrijskoj zoni budu otvorene dve nove fabrike. Sve smo uradili i predvideli da bukvalno u roku od nekoliko nedelja možemo da instaliramo još jednu trafo ćeliju u zavisnosti od potreba, tako da smo spremni da prihvatimo nove investitore – dodao je Grčić.

Na teritoriji Stare Pazove su čak četiri industrijske zone sa velikim brojem renomiranih investitora. U Кrnješevcima, najmanjem naselju staropazovačke opštine, na oko 25 kilometara od Beograda, formirana je industrijska zona na oko 600 hektara u kojoj su neke od najpoznatijih domaćih i inostranih kompanija. Rad tih kompanija ne bi bio moguć da EPS nije obezbedio energetske objekte za stabilno napajanje električnom energijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija