• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2020

10:57

LONČAR: Smanjuje se broj pacijenata, ali ne i broj pregleda

Društvo

LONČAR: Smanjuje se broj pacijenata, ali ne i broj pregleda

Podeli vest

KBC Zvezdara izašla je iz kovid sistema i već sutra primiće non kovid pacijente, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će početi da se prazni i Ortopedska bolnica Banjica, koja će biti u mogućnosti da za četiri do pet dana primi prve ortopedske pacijente


Lončar je nakon sednice sa direktorima kovid bolnica rekao da će danas i sutra Ortopedska bolnica Banjica biti ispražnjena od kovid pacijenata, da predstoji dezinfekcija, te da će prve non kovid pacijente biti u mogućnosti da primi u ponedeljak ili utorak.


On je podsetio da su se u redovan sistem rada već vratili Klinika za dermatologiju i Institut za reumatologiju.

Foto: Tanjug

Ministar je naveo da se smanjuje broj pacijenata u kovid bolnicama, teških bolesnika na respiratorima kao i broj umrlih, ali da je još uvek veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

"U kovid ambulantama u Beogradu svakog dana pregleda se između 1.500 i 1.600 ljudi. Nismo zadovoljni smanjenjem broja pregleda", rekao je Lončar.

Ministar je kazao da će, ako nastavi da pada broj zaraženih pacijenata, sledeće iz kovid sistema izaći Medicina rada i bolnica u Mladenovcu.

On je apelovao na sve građane da se pridržavaju mera - nose maske, održavaju distancu, održavaju higijenu.

Povećavamo kapacitete laboratorija za testiranje

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da se povećavaju kapaciteti laboratorija za testiranje na virus korona, zbog građana koji imaju simptome, ali i onih koji žele da se testiraju na lični zahtev.

Kapaciteti se povećavaju kako bismo spremnije dočekali jesen, kada može da dođe do ukrštanja virusa gripa i korone, ali i kako bi se izašlo u susret ljudima koji žele da se testiraju na lični zahtev uglavnom zbog putovanja.

"Sada pokušavamo da izađemo u susret ljudima koji se testiraju na lični zahtev zbog putovanja", rekao je Lončar i naglasio da prioritet prilikom testiranja imaju građani koji imaju simptome i čija klinička slika zahteva testiranje.

Navodi da se kupuje nova oprema za laboratorije, zapošljavaju novi ljudi i da će se sa tom praksom nastaviti i dalje.

U Beogradu je povećan broj punktova gde građani mogu obaviti testiranje na lični zahtev. To su Institut Torlak, Gradski zavod za javno zdravlje, Institut Batut, Zavod za biocide, mobilni kontejner iza Urgentnog centar KCS.

BONUS VIDEO:

Od prvog septembra, novi predmet za đake prvake (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija