• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.08.2020

08:47

DANAS VAŽNA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA! Detalje će saopštiti u 15 sati, dr Kisić već najavila šta će biti "na udaru"!

Društvo

DANAS VAŽNA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA! Detalje će saopštiti u 15 sati, dr Kisić već najavila šta će biti "na udaru"!

Podeli vest

Krizni štab za suzbijanje pandemije virusa Covid 19 u Srbiji razmatraće na današnjoj sednici uslove za nastavak održavanja kulturnih događaja, među kojima su ponovno otvaranje bioskopa, pozorišta, koncertna sezona...


To je ranije Tanjugu potvrdila Ivana Dedić, pomoćnik ministra kulture za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, uz napomenu da će danas na sednici Kriznog štaba biti reči o funkcionisanju ustanova kulture u narednom periodu.


Kako je Tanjug već izveštavao, publika bi u bioskope u specijalnim okolnostima mogla da se vrati početkom septembra dok bi pozorišna sezona počela nekoliko nedelja kasnije.

Bioskopi i pozorišta u Srbiji zatvoreni su za publiku od sredine marta ove godine.

Podsetimo, doktorka Darija Kisić Tepavčević najavila je u sredu da, ukoliko se silazni trend nastavi i narednih dana, vrlo skoro nas očekuje i popuštanje mera, a prva "na udaru" biće kultura.

- Upravo je u toku sastanak kada je u pitanju rešavanje datuma početka kulturnih događaja - kazala je u sredu dr Kisić Tepavčević.

Kultura zaslužuje prioritet, smatra dr Predrag Kon.

- Zbog toga sam za što je moguće veće kočenje brzog otvaranja i popuštanja, međutim, neke stvari kao kultura apsolutno zaslužuju prioritet - kazao je tada dr Predrag Kon. - Sada se održavamo oko 100, 200 novozaraženih, a popuštanje mera treba da se desi tek kada padnemo ispod 100. To je moja tvrda preporuka - istakao je dr Kon.

BONUS VIDEO:

UPOZORENJE PROFESORA TIODOROVIĆA: Početak školske godine je prelomni trenutak!

OGROMNE GUŽVE ISPRED TORLAKA! Građani čekaju u redu od 4.30 ujutru!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija