• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

21.08.2020

17:18

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 153! Kilogrami "se tope" odlično ! Sada je vreme da napadnemo jedan drugi porok !

Društvo

(VIDEO) DIJETA U DOBA KORONE! DAN 153! Kilogrami "se tope" odlično ! Sada je vreme da napadnemo jedan drugi porok !

Podeli vest

Dragi moji gurmani i gurmanke, debelići i debelice, i svi vi koji me pratite jer vam je zabavno iako ste mršavi i lepo građeni, ovo naše mršavljenje ide jako dobro i nismo daleko od konačne pobede nad masnim naslagama, suvišnim kilogramima i gojaznošću. Međutim, primetio sam još jedan veliki problem, odnosno porok koji imam i ja, a koji nam značajno ugrožava zdravlje i uz to nas ometa u fizičkim aktivnostima i dostizanju željene kondicije što nam je sada najvažnije. Reč je o pušenju. Kada smo već rešili da menjamo stil života i počnemo da živimo zdravo mislim da je ovo još jedno "zlo" koga bismo kako znamo i umemo morali da se otarasimo

Koliko puta vam se dogodilo da se prilikom trčanja ili penjanja uz stepenice zadišete, pa posle toga kašljete i treba vam neko vreme da dođete do vazduha. Deo toga jeste do naše kilaže ali dobar deo "dugujemo" i duvanskom dimu koji svakodnevno unosimo. Smatram da bismo imali nekoliko puta bolje efekte treninga i da bi nam bilo mnogo lakše tokom fizičke aktivnosti, kada bismo to izbacili. Da ne pričam, o tome šta to čini našim plućima, krvnim sudovima i srcu...

Budite iskreni i priznajte koliko puta ste za ovih 153. dana "zapalili" cigaretu pre i posle fizičke aktivnosti pa čak i u toku šetnje. I meni se to dešavalo i mogu da vam kažem da je onda ta fizička aktivnost suluda, jer taman "raširimo" pluća a onda umesto kiseonika udišemo nikotin, katran, ugljen monoksid i druge otrove. Zbog toga vam svi treneri kažu, da čak i ako ste pušač, cigarete ne smete da konzumirate tokom fizičke aktivnosti niti jedan sat pre i posle treninga.

Znam da ćete mi reći da ostavljanje ovog opasnog poroka nije lako, pogotovo sada kada se odričemo i hrane koja nam je veliko zadovoljstvo. Zbog toga predlažem da probamo zajedno i postepeno. Predlažem da prve dve nedelje upolovimo količinu, ako je neko pušio deset cigareta neka proba sa pet, ako je neko celu paklicu neka spusti na 10, svako ko je više od toga takođe spušta na 10 jer je to neki maksimum za prvi period. U sledeće dve nedelje opet polovimo, i tako sve dok ih totalno ne izbacimo i pobedimo i ovaj porok.

Tako da samo jako nastavljamo dalje, i to smo proširili dijapazon ciljeva. Verujem u sebe i verujem u vas da ćemo mi sve to uspeti da pobedimo. Poštujemo sva pravila u ishrani, treniramo što više, i uz to postepeno smanjujemo cigarete i izbacujemo ih iz života. Nema odustajanja, to nam nikada nije bila i nikada neće biti opcija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija