• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2020

12:12

ANA BRNABIĆ O ODLAGANJU ŠKOLSKE GODINE: Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati

Društvo

ANA BRNABIĆ O ODLAGANJU ŠKOLSKE GODINE: Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje kako je zatražila unija sindikata


Ona je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu rekla novinarima da su Krizni štab i Vlada Srbije dovoljno rano dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE, EVO ŠTA ĆE BITI SA DECOM KOJA NE MOGU DA NOSE MASKU! Za njih obezbeđena POSEBNA ZAŠTITA!

Dodala je da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati i od čega će i ubuduće zavisiti kako će se odvijati nastava u školama.

“Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu”, navela je premijerka.

DECA KOJA SE VRAĆAJU IZ INOSTRANSTVA U ŠKOLU POLAZE DESET DANA KASNIJE?! Kon: Odluka o tome na sledećem sastanku Kriznog štaba

Dodala je i da je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama.

“U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi”, kazala je premijerka.

Foto: Tanjug

Upitana da li Vlada razmišlja da obezbedi školama i zaštitne maske, Ana Brnabić kaže da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi svi bili bezbedni.

ŽELIMO DA SPREČIMO DA SE NASTAVI TRANSMISIJA VIRUSA U NAŠOJ ZEMLJI! Kisić Tepavčević: Prati se učestalost oboljevanja onih koji se vraćaju sa odmora

Podsetila je i da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije virusa korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija