• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

31.08.2020

10:51

(VIDEO) SISTEM DOBRO PRILAGOĐEN! Šarčević: Sve je spremno za početak nove školske godine u Srbiji

Društvo

(VIDEO) SISTEM DOBRO PRILAGOĐEN! Šarčević: Sve je spremno za početak nove školske godine u Srbiji

Podeli vest

Sve je spremno za početak nove školske godine u Srbiji, istakao je ministar prosvete Mladen Šarčević i naglasio da je sistem dobro prilagođen datim uslovima uz pomoć Kriznog štaba i lekara

- Napravili smo scenario za slučaj da bude blaži oblik pandemije, kao što je sada i da deca mogu da krenu u školu. Da ne bi izazivali sudbinu i ponovo se vratili isključivo na nastavu na daljinu, tražili smo da sprovedemo brojne mere – rekao je Šarčević.

Kako je istakao, Ministarstvo je dobilo odobrenje da samostalno uz konsultaciju sa Kriznim štabom donosi odluke.

Foto: printscreen youtube/ Novo jutro

Ukazavši da se 97 odsto roditelja u Srbiji izjasnilo da njihova deca pohađaju nastavu u školama od 1. septembra, Šarčević je naveo da u 38 odsto škola u Srbiji, prvenstveno manjih seoskih i škola manjina, neće biti potrebe da se odeljenja dele na grupe od najviše 15 učenika kako bi se primenile epidemiološke mere.

- U 27 odsto škola doći će do delimične podele odeljenja, dok će u oko 300 velikih, gradskih škola, što je oko 25 odsto biti neophodno podeliti odeljenja – rekao je Šarčević.

On je dodao da je nastava za ceo septembar snimljena.

Šarčević je objasnio da časovi moraju da budu skraćeni jer se sve mora da se dešava paralelno - i uživo i onlajn, jer postoji mogućnost da jedna regija bude isključena. Ministar je ukazao da je preporuka za decu koja su bila na mora, odnosno izvan Srbije, da ne idu u školu.

- To je samo preporuka, ako nema simptoma, mogu da urade brzi tekst da bi bili sigurni da se nisu zarazili – naveo je Šarčević. Napomenuo je da će za decu koja prate online nastavu u zakazanim terminima biti sprovedeno ocenjivanje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U ŠKOLAMA POSEBNA PRAVILA, uvodi se opcija SUSPENZIJE ĐAKA! Disciplina MNOGO STROŽA NEGO RANIJE
Društvo

U ŠKOLAMA POSEBNA PRAVILA, uvodi se opcija SUSPENZIJE ĐAKA! Disciplina MNOGO STROŽA NEGO RANIJE

Kako će izgledati nova školska godina u Srbiji, to u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ministar prosvete Mladen Šarčević pre nekoliko dana je otkrio nekoliko modela koji uglavnom kombinuju redovnu i onlajn nastavu, ali je nedugo zatim predsednik države Aleksandar Vučić jasno rekao da "ne isključuje mogućnost kompletne onlajn nastave, te da je zdravlje na prvom mestu".

03.08.2020

07:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija