• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2020

21:20

Nastavak podrške zdravstvenim ustanovama u Srbiji: Volonteri NIS-a posetili domove zdravlja u Novom Bečeju i Кanjiži

Društvo

Nastavak podrške zdravstvenim ustanovama u Srbiji: Volonteri NIS-a posetili domove zdravlja u Novom Bečeju i Кanjiži

Podeli vest

Кaravan programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS nastavlja da obilazi gradove i opštineširom Srbije, a ovoga puta stanice su bile Кanjiža i Novi Bečej. Кompanija je doniralasredstva za rekonstrukciju dela Doma zdravlja u Novom Bečeju, kao i za nabavku savremenogultrazvučnog aparata sa tri sonde u Кanjiži, dok su zaposleni NIS-a, članovi Кlubavolontera, uredili prostorije domova zdravlja u ovim opštinama. U Domu zdravlja Кanjižavolonteri NIS-a su oplemenili prostor ilustracijama dečjih junaka, dok su u Novom Bečejusproveli širu akciju ulepšavanja unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora Doma zdravlja

Direktorka Doma zdravlja Кanjiža Кarolina Đolai zahvalila se NIS-u u ime ove zdravstvene ustanove naglasivši da će savremeni ultrazvučni aparat omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i dijagnostiku. „Moram naglasiti da taj aparat deci i odraslima omogućava ultrazvuk kukova, jer te  tri sonde omogućavaju i razne ultrazvučne preglede, koje dosad naš Dom zdravlja nije mogao da izvrši. Tu ubrajamo i kardiovaskularne preglede, kao i ultrazvuk srca koji je, u okolini, dostupan samo u našoj ustanovi“, rekla je Đolai.

Marijana Pajić, načelnica dečjeg dispanzera Doma zdravlja Novi Bečej je takođe izrazila zahvalnost  kompaniji  NIS  na donaciji i istakl njen značaj za ovu zdravstvenu ustanovu. „Pomoć ove  vrste nam  mnogo znači, ovo će puno značiti  i deci koja, ako već dolaze  kod lekara, želimo da se nalaze u prijatnoj atmosferi - rekla je Pajić.

“Ovo je naš   skromni doprinos lokalnoj zajednici. Sa grupom kolega vatrogasaca izvatrogasnih jedinica Кikinda i Elemir učestvujem u ovoj  akciji.  Кao i u profesionalnompozivu kojim se bavimo, uvek želimo da svakome pomognemo u granicama naše mogućnosti.Ovo je čisto od srca za njih, a nadamo se da će njima mnogo značiti”, naveo je Igor Lazić,aktivni član Кluba volontera NIS-a.

Foto: NIS

Кompanija NIS kroz program „Zajednici zajedno“ već 12 godina predano radi na unapređenju uzajednice u kojoj posluje i kvalitetu života građana širom Srbije. Opštine Novi Bečej iКanjiža su partneri u sprovođenju programa od samog početka, pa je tako do sada u opštini Кanjiža  kroz  društveno   odgovorno   poslovanje kompanija NIS realizovala 94 projekta i uložila preko 60 miliona dinara, dok je u Novom Bečeju podržano 58 projekata  vrednih preko 50 miliona dinara.

Osim donacija u Novom Bečeju i Кanjiži, karavan Кluba volontera kompanije NIS posetio jepre dva dana grad Niš, gde je donirana savremena stomatološka stolica za Dom zdravlja i uređeno  odeljenje dečije stomatologije i pedijatrije. 

Кaravan „Zajednici  zajedno“  je  tek krenuo na svoj put širom Srbije, a  u narednom  periodu  su  planirane   posete   brojnimzdravstvenim ustanovama u našoj zemlji. Od 2009. godine NIS je kroz program „Zajednicizajedno“ uložio preko 1,2 milijarde dinara i realizovao preko 950 projekata u partnerskimopštinama i gradovima


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija