• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pressek.rs

08.09.2020

13:00

(VIDEO) Voditeljka u Dnevniku izgovorila rečenicu koja je ZAPANJILA SRBIJU

Društvo

(VIDEO) Voditeljka u Dnevniku izgovorila rečenicu koja je ZAPANJILA SRBIJU

Podeli vest

Lapsus koji je sve šokirao!

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je venac na spomenik ve tri, u znak sećanja na streljane učenike i učitelje, 1941. godine - ovo je vest koju je pročitala voditeljka televizije B92, Branka Pajković, u subotu, 5. septembra, u vestima u 16 sati, na ovoj televiziji.  

Umesto, odomaćenog naziva za Spomenik streljanim đacima i profesorima - „Peto tri“, voditeljka je izgovorila „ve tri“...

Spomenik streljanim đacima i profesorima delo je vajara Miodraga Živkovića. To je najpoznatiji spomenik u memorijalnom komplesku Spomen-parka „Kragujevački oktobar”. Jedan je od simbola Kragujevca.

Ovaj spomenik podignut je 1963. godine, a izveden je u belom betonu i predstavlja monumentalnu uzdignutu i rascepljenu kamenu gromadu visine 8 i širine 16 metara, izbrazdanu figuralnim kompozicijama; autentičnu grobnicu kragujevačkih đaka i profesora, sa komadima rasutog kamenja na kojima su upisane učeničke poruke.

Spomenik streljanim đacima i profesorima je simoblični pokušaj mlade ptice u poletu, koja pokušava da poleti, ali ne uspeva zbog slomljenog krila.

Memorijalni park u Šumaricama, zajedno sa Muzejom „21. oktobar” i svim obeležjima u okviru njega, proglašen je kulturnim dobrom od izuzetnog značaja 1979. godine, a od 2011. godine 21. oktobar se obeležava kao državni praznik – Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

BONUS VIDEO:

UPOZORENJE PROFESORA TIODOROVIĆA: Početak školske godine je prelomni trenutak!

VIŠEDECENIJSKA POTREBA - Beograd do juna sledeće godine dobija groblje za kućne ljubimce


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nemanjicbgd

pre 3 godine

To je zato sto svako moze da bude voditelj ili voditeljka. Glupi, neobrazovani, a nicu kao pecurke posle kise.

Aleksa

pre 3 godine

Danas i bez elementarnog znanja možeš da budeš voditelj programa kakav je dnevnik

Dragan Pancevo

pre 3 godine

Sta reci, ima dosta ne pismenih i na televiziji.

mile

pre 3 godine

Dragane, ni ti se ne mozes pohvaliti pismenoscu cak i u jednoj recenici.

Lazni Bot

pre 3 godine

Nema vise razlike sve je postalo Pink B92,Prva,Hapi,Rts iste vesti isti rijaliti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija