• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

09.09.2020

08:52

POZNATI SRPSKI PROFESOR IZRAČUNAO TAČAN DAN Evo kog datuma će biti gotov drugi talas epidemije u Srbiji i šta to TAČNO ZNAČI

Društvo

POZNATI SRPSKI PROFESOR IZRAČUNAO TAČAN DAN Evo kog datuma će biti gotov drugi talas epidemije u Srbiji i šta to TAČNO ZNAČI

Podeli vest

Kraj drugog talasa koronavirusa u Srbiji očekuje se 13. septembra, pokazuje najnoviji izveštaj našeg poznatog profesora Petra Kočovića!

Broj novozaraženih u Srbiji ovih dana opada, kao i onih pacijenata koji se nalaze na respiratorima, što je razlog više da verujemo da je gašenje ovog talasa sve izvesnije. To ne znači da tada uopšte neće biti obolelih, već samo da će broj novih slučajeva biti drastično manji.
Prema rečima profesora Kočovića većina zemalja u regionu nalazi se u drugom talasu kovida-19, osim Rumunije, Bugarske i Severne Makedonije, koje su i dalje u prvom talasu.

POZNATI SRPSKI LEKAR UPOZORAVA! Haos nas čeka u novembru i decembru, a ovo je NAJOPASNIJA STVAR KOJA MOŽE DA SE DESI

Foto: Printscreen/TV happy

Petar Kočović


- Drugi talas koronavirusa u Srbiji je počeo 27. maja, a završiće se 13. septembra, što znači sledeće nedelje. Naša zemlja se nalazi u drugom talasu koronavirusa, ali ima manji broj obolelih na 100.000 stanovnika nego u prethodnom izveštaju, koji je objavljen 30. avgusta. Tako da Srbija sada ima 19 obolelih na 100.000 stanovnika, manje nego u prethodnom izveštaju kada je imala 24. Dok veliki broj zemalja sada ima veći broj obolelih - ističe profesor Kočović i objašnjava:
- Postoji pet modela za praćenje epidemije, ali je Gausova kriva, kojom se moj tim koristi za proračune, najpoznatija. Za Gausovu krivu su potrebni podaci o zaraženim pacijentima na dnevnom nivou. Koristim podatke koje objavljuju Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje "Batut". Ova metoda prilično pouzdano računa, odnosno predviđa kraj talasa, kao i vrhove epidemije... I ne samo za Srbiju već za sve zemlje. Ipak, kraj talasa ne znači da će na kraju biti nula zaraženih - priča naš sagovornik.

Situacija u drugim zemljama:

* Bosna i Hercegovina
Nalaze se u drugom talasu i beleže manji broj obolelih na 100.000 stanovnika: 99 u odnosu na 107

* Crna Gora
U poslednje dve nedelje ima veći broj obolelih nego u prethodnom izveštaju - 155 obolelih u odnosu na 103

* Hrvatska
Ima skok u broju obolelih nego u prethodnom izveštaju - 94 u odnosu na 84

* Slovenija
Takođe se nalazi u drugom talasu i beleži veći broj obolelih u protekle dve nedelje - 25 zaraženih u odnosu na 21

* Severna Makedonija
Oni su i dalje u prvom talasu koronavirusa i beleži manji broj obolelih - 70 u odnosu na 84

* Albanija
Beleži manji broj zaraženih u poslednje dve nedelje - 65 u odnosu na 70

* Grčka
Broj obolelih je isti i iznosi 29

Foto: Tanjug

 

* Mađarska
Beleži veći broj zaraženih za 14 dana - 23 u odnosu na 8

* Rumunija
I dalje se nalazi u prvom talasu koronavirusa i beleži za jedan manji broj zaraženih - 84 u odnosu na 85

* Bugarska
Nalazi u prvom talasu i ima isti broj obolelih - 26

* Austrija
Beleži veći broj obolelih u prethodnih 14 dana - 45 u odnosu na 42

* podaci se odnose na period od pre sedam dana na 100.000 stanovnika


* Italija
Nalazi se u drugom talasu koronavirusa i beleži veći broj obolelih - 29 u odnosu na 22

BONUS VIDEO:

OVA GUZA RADI NEŠTO MNOGO BEZOBRAZNO! Zašto milioni ljudi uvek iznova gledaju ovaj snimak?!

UZ OVE VEŽBE ĆETE SE PREPORODITI NAKON IZOLACIJE! Poslušajte stručne savete i povratite zdrav duh! (VIDEO)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija