• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

12:58

ZADATAK DRŽAVE DA OJAČA SISTEM SOCIJALNE ZAŠTITE! Brnabić zahvalila direktorki Unicefa na ličnom zalaganju

Društvo

ZADATAK DRŽAVE DA OJAČA SISTEM SOCIJALNE ZAŠTITE! Brnabić zahvalila direktorki Unicefa na ličnom zalaganju

Podeli vest

Kontinuirana saradnja sa UNICEF-om u oblasti zaštite prava dece od velikog je značaja za Srbiju, istakla je danas predsednica Vlade Ana Brnabić prilikom oproštajnog susreta sa direktorkom Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji Ređinom De Dominićis


Kako je saopšteno, premijerka je zahvalila direktorki Unicefa i na ličnom zalaganju, partnerstvu i podršci u unapređivanju sistema socijalne zaštite, ostvarivanju bezbednosti i boljih uslova za decu iz grupe socijalno ugroženih kategorija u Srbiji. Ona je istakla da je zadatak države da ojača sistem socijalne zaštite, pre svega u uslovima pandemije, kako bi se obezbedila adekvatna briga o socijalno-ekonomski najranjivijim kategorijama društva.

SRBIJI DANAS NIKO NE MOŽE DA SERVIRA ULTIMATUME, O TOME NEMA REČI! Brnabić: Očekujemo IZUZETNO TEŠKE PREGOVORE!

De Dominićis je ukazala na važnost brige o posebno ranjivim kategorijama društva, kao što su siromašne porodice, deca i osobe sa posebnim potrebama, romska populacija, koje situacije poput epidemije korona virusa naročito pogađaju.

TRI STVARI SPORAZUMA SU ISTORIJSKE! Ana Brnabić analizirala pregovore u Vašingtonu!

Najavila je da će se UNICEF ubuduće baviti i posebnim istraživanjem u situaciji epidemije, kako bi se lakše prepoznali ključni problemi i delotvornije reagovalo u sličnim krizama.

Foto: Tanjug

Direktorka UNICEF-a u Srbiji istakla je značaj i solidarnost privatnog sektora u uslovima pandemije, i ocenila da je briga o deci zajednička odgovornost, kako države, tako i privatnog sektora te se zajedničkim snagama može postići veliki napredak u ovoj oblasti.

U saopštenju se navodi da je De Dominićis pohvalila zalaganje premijerke Brnabić da inovacije, digitalizaciju i obrazovanje, kao osnovu razvoja svake države, postavi kao prioritet Vlade i izrazila očekivanje da će se i ubuduće nastaviti dosadašnji nivo saradnje sa ovom oraganizacijom.

STEPEN TOG LUDILA JE NEVEROVATAN! FAJON BI DA ODRŽAVA IZBORE U ŠAPCU DOK ZELENOVIĆ NE POBEDI! Brnabić: Nečuveno je KOLIKO TO DALEKO IDE!

Premijerka Brnabić istakla je da će obrazovanje, briga o deci i zaštita njihovih prava nastaviti da budu prioriteti i u narednom periodu.

BONUS VIDEO:

ŠEĆERNA VUNA I VODA - PROVERENO LOŠA KOMBINACIJA! Ne pravite ovu grešku!

DA TI SE SMUČI ŽIVOT! Da li ste znali kako se prave gumene bombone?




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija