• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2020

15:55

NORVEŠKA DONIRALA DVA VOZILA MUP-U SRBIJE! Novi transporteri u sastavu policije!

Društvo

NORVEŠKA DONIRALA DVA VOZILA MUP-U SRBIJE! Novi transporteri u sastavu policije!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je danas dva transportna vozila "Fiat Doblo Cargo Maxi" vredna 45.000 evra, namenjena nastavku pružanja blagovremene i kvalitetne usluge stanovništvu u borbi protiv virusa korona

Vozila su deo donacije Vlade Norveške ukupne vrednosti 84.000 evra namenjene Vladi Srbije, u okviru projekta početog u maju koji su realizovali Ministarstvo za evropske integracije i Program UN za razvoj - UNDP, sa ciljem da se ublaže posledice virusa Covid-19.

MUP je, u okviru istog projekta, tokom juna i jula, dobio sredstva za zaštitu zdravlja zaposlenih, uključujući ona za dezinfekciju ruku i 30 leđnih prskalica za prostorije, pet mašina za čišćenje poda i 98 kontejnera za bezbedan prenos hrane.

Foto: MUP Srbije



Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje Zoran Lazarov zahvalio je na donaciji i doprinosu Norveške u jačanju kapaciteta MUP-a u oblasti forenzike, borbe protiv korupcije, upravljanja ljudskim resursima, javnim nabavkama, kao i u rekonstrukciji i opremanju Centra za osnovnu policijsku obuku.

Foto: MUP Srbije

Sekretar ambasade Norveške Stefan Almehagen Sandstad rekao je da je pandemija podsetnik da u kriznim vremenima moramo biti ujedinjeni.

Oprema i zalihe će, kaže, direktno koristiti najugroženijih grupama. Norveška, po rečima sekretara ambasade, u kontinuitetu podržava Srbiju od rane faze epidemije, uključujući i nabavku najneophodnije medicinske i zaštitne opreme.

- Bliski odnosi Norveške i Srbije postaju sve jači i zasnivaju se na dugotrajnom prijateljstvu i solidarnosti naših naroda - rekao je Almehagen.

Foto: MUP Srbije



Prema rečima pomoćnika ministra u sektoru za programe prekogranične i transnacionalne saradnje u MEI Mihajla Dašića, donacija vozila je nova potvrda bliskosti s Norveškom i prilika da se zahvali i na podršci koja doprinosi i ekonomskom razvoju i sprovođenju važnih reformi u procesu evropskih integracija Srbije.

- Norveška, kako je dodao, pokazuje solidarnost s našim građanima u najtežim situacijama. Dobili smo značajnu pomoć za nabavku respiratora, monitora za intenzivnu negu i maski, nabavljeni su i prehrambeni i higijenski paketi za najugroženije - rekao Dašić.

UNDP je imao odličnu saradnji sa MUP-om i u uspostavljanju onlajn platforme "Budi volonter" tokom prvih meseci krize.

Anas Fajad Karman, zamenik stalne predstavnice UNDP-a u Srbiji, rekao je da je uz njihovu podršku, zajedno s Kancelarijom za IT i e-Upravu, napravljena pouzdana mreža od 7.000 volontera koji su pomagali starijima od 65 godina u 27 opština širom Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija