• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.09.2020

09:51

(VIDEO) 23.000 POVRATNIKA IZ INOSTRANSTVA, IMA SUMNJIVIH! Kisić Tepavčević: U kratkom vremeskom periodu su došli putnici iz svih delova sveta

Društvo

(VIDEO) 23.000 POVRATNIKA IZ INOSTRANSTVA, IMA SUMNJIVIH! Kisić Tepavčević: U kratkom vremeskom periodu su došli putnici iz svih delova sveta

Podeli vest

Povratnici s odmora i dalje se prijavljuju i rade test samoprocene putem aplikacije E-Zdravlje. Zameinca direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" dr Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da se od petka prijavilo 23.000 naših građana koji su se vratili iz inostranstva, a da je 36 sumnjivih na kovid 19 poslato u kovid ambulante

Zamenica direktora "Batuta" dr Darija Kisić Tepavčević je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a izjavila da se većina onih koji su se vratili s odmora prijavilo se na servis E-Zdravlje.

"Od petka u 18 časova se do jutros prijavilo ukupno 23.000 naših građana. Više od dve trećine su došli sa područja Crne Gore i BiH, mada su tu i druge zemlje, Hrvatska, Albanija, Turska i druge, praktično iz svih delova sveta su došli putnici u prethodnom vremenskom periodu", kazala je Kisić Tepavčevićeva.

Prema njenim rečima, nakon popunjavanja testa samoprocene kod 36 naših građana je procenjen skor.

"Upućeni su u kovid ambulante, sumnjivi na prisustvo kovida 19, gde su dalje podrvrgnuti procedurama", istakla je dr Kisić Tepavčevićeva.

Foto: printscreen RTS

Na osnovu broja građana, napominje, može se videti da sistem funkcioniše.

"Mogli smo da vidimo već u prvim satima nakon zvaničnog početka rada sistema, imali smo oko deset prijava u minuti. Oni građani koji su prošli proceduru naveli su da se radi o jednostavnoj proceduri, a koja pruža sve informacije koje su od značaja", zaključila je dr Kisić Tepavčević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Llubiša

pre 3 godine

Stigli paradajz turisti. To prisilno potrpati u karantin, jer, ako ne misle na svoje zdravlje, i zdravlje svoje dece, nego im preče da im dupe oseti morsku vodu, o tudjem zdravčju neće ni voditi računa. To su samoživi neljudi.

token

pre 3 godine

Toliko je pametna da uspeva da zarazi citavu srbiju!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija