• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2020

13:28

LONČAR NAJAVIO ONO ŠTO SU SVI ČEKALI: Prvi pacijenti u novoj zgradi KCS za manje od godinu dana!

Društvo

LONČAR NAJAVIO ONO ŠTO SU SVI ČEKALI: Prvi pacijenti u novoj zgradi KCS za manje od godinu dana!

Podeli vest

U toku je izgradnja nove zgrade Kliničkog centra Srbije i rekonstrukcija postojeće kule, a radove je danas obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji kaže da će za manje od godinu dana radovi biti završeni i da će prvi pacijenti biti primljeni



O kakvom se projektu radi najbolji govori podatak da će novi KCS imati 23 lifta, 30 operacionih sala, četiri skenera, dve magnetne rezonance, četiri angio sale, najsavremeniju laboratoriju.

U novu zgradu biće premešten Urgentni centar, deo hirurgije, plastična hirurgija, endokrina hirurgija, neurologija, hematologija, gastroenterologija, ortopedija, kardiohirurgija...

U svakoj sobi biće po dva kreveta, kupatilo.

- Epidemija virusa korona jeste usporila, ali nije zaustavila radove. U jednom periodu radilo se manjim kapacitetom. Nadamo se da korona neće praviti problem i da se više neće smanjivati broj radnika na gradilištu - rekao je Lončar nakon obilaska radova.

 

Foto: Tanjug

Radove na KCS izvodi kompanija "Delta inženjering", a njen izvršni direktor Slavoljub Korčakovski kaže da će novi prostor imati 86.000 kvadratnih metara, da je od toga 27.000 novog prostora i 59.000 rekonstrukcija postojećeg.

U zgrade će, kako je rekao, biti ugrađeno 1.200 kilometara kablova, 2.000 tona čelika.

- Trenutno se odvijaju radovi na instalacijama. Sređuje se enterijer. Završeni su građevinsko- zanatski radovi - naveo je on.

Rekonstrukcija KCS i izgradnja nove kule počela je 2018. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija