• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2020

20:06

SJAJNO! Vojska Srbije pomaže đacima u seoskim školama na Pešteru! (FOTO)

Društvo

SJAJNO! Vojska Srbije pomaže đacima u seoskim školama na Pešteru! (FOTO)

Podeli vest

Ðacima osnovnih škola “Jovan Jovanović Zmaj” u selu Raždaginja i “Rifat Burdžević Tršo” u selu Karajukića Bunari u opštini Sjenica, pripadnici Vojske Srbije darovali su knjige u izdanju Medija centra “Odbrana” i zaštitna sredstva za borbu protiv virusne infekcije kovid-19

U školama su održana i predavanja o temi prepoznavanja i prijavljivanja nadležnim organima neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Pomoć seoskim školama uručila je delegacija koju je predvodio načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO potpukovnik Saša Antanasijević, a predavanje osnovcima održali su predstavnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima potpukovnika Antanasijevića, u okviru civilno-vojne saradnje, uručeni su kompleti knjiga za školske biblioteke u dvema školama u opštini Sjenica i 2.000 zaštitnih maski za profesore i učenike.

Potpukovnik Antanasijević kazao je i da su tu aktivnost podržali i predstavnici opštine Sjenica, predsednik Skupštine opštine Rejhan Kurtović i zamenik predsednika Opštine Zdenko Kočović, a zahvalio se predsedniku Opštine Sjenica Munibu Mujagiću i posebno stanovnicima Sjenice koji pružaju veliku podršku u realizaciji svih aktivnosti civilno-vojne saradnje.

Najavio je da će u narednom periodu biti realizovan i projekat civilno-vojne saradnje "Vojni lekar na selu" u naseljima na Pešteru.
 

Foto: www.mod.gov.rs


Predsednik Skupštine opštine Sjenica Rejhan Kurtović kazao je da je donacija Vojske Srbije školama, kao i održavanje edukativnih predavanja veoma važna aktivnost.

Naveo je da su podržali kao lokalna samoupravu tu aktivnost, a sve sa cijem da zajedno sa vojskom pomognu građanima.

Direktorka škole “Jovan Jovanović Zmaj” Satka Ademović, kao i direktor škole "Rifat Burdžević Tršo" Muzafer Bibić zahvalili su predstavnicima Vojske Srbije i opštine Sjenica na današnjoj poseti i istakli da je jedan od ciljeva i zbližavanje učenika i pripadnika naše vojske.

Foto: www.mod.gov.rs



Vojska Srbije je u okviru svoje treće misije i do sada pružala pomoć stanovništvu na području Peštera - pomogla je u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju lokalnog stanovništva tog kraja.

Starijim meštanima dobro su poznati vojni lekari, a akcije "Vojni lekar na selu“ i "Selu u pohode“, koje su sprovođene u najudaljenijim selima Pešterske visoravni, naišle su na dobar prijem.

Današnje aktivnosti civilno-vojne saradnje Vojske Srbije posvećene su najmlađima, uz težnju da se doprinese unapređenju odvijanja nastave u seoskim školama, u složenim uslovima sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija