• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2020

09:34

(VIDEO) DR DARIJA KISIĆ NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju, ali oprez, sve može lako da se pogorša

Društvo

(VIDEO) DR DARIJA KISIĆ NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Imamo izuzetno stabilnu epidemiološku situaciju, ali oprez, sve može lako da se pogorša

Podeli vest

Krizni štab za borbu protiv kovida 19 zasedao je jutros i raspravljano je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević rekla je nakon završetka sednice da je produžen rad restorana i kafića, ali nisu dozvoljene sportske i druge kulturne manifestacije. 

- Iako je stabilna situacija beležimo nekoliko desetina zaraženih dnevno, i imamo po jednu preminulu osobu. Mi smo zemlja sa najmanjom učestalosti obolevanja u regionu, u Crnoj Gori je bilo sto puta više, u Hravtskoj 10 puta više. To nije slučajno. Krizni štab jeste doneo odluke i preporuke, ovo je rezultat savesnosti građana i pridržavao se svih preventivnih mera, ali i kod nas može lagano da se pogorša situacija zato moramo da budemo jedinstveni - rekla je prof. dr Darija Kisić.

Istakla je da u školama beležimo jako povoljnu situaciju.

- Za ove 4 nedelje iammo samo jedan slučaj lokalne transmisije. Jako je značajno da sada počinje i nastava studentima, tako da apelujemo i na akademsku zajednicu i studente da se ponašaju odgovorno is avesno da ovaj virus ne nađe svog domaćina, rezervoara. Dobar na je primer Kina, u kojoj 40 dana nema slučajeva lokalne transmisije. To nam je apsolutni primer da može ako se ponašamo odgvorno i savesno  -rekla je prof. dr Darija Kisić i dodala:  

- Razmatrali smo kakve su dalje mogućnosti. Imajući u vidu, rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžen je do 23 sata, uz poštovanja svih propisanih mera.

Što se tiče broja ljudi  u zatvorenom prostoru rekla je da je on limitiran po kvadratnom metru, i da je neophodno da bude metar i po između ljudi.

Rekla je i da iako postoji povoljna situacija, nijeda sportska ili kulturna manifestacija nije dozvoljena. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija