• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.09.2020

13:39

PRVE DOZE VAKCINE STIGLE U SRBIJU! Imunizacija protiv gripa od 1. oktobra

Društvo

PRVE DOZE VAKCINE STIGLE U SRBIJU! Imunizacija protiv gripa od 1. oktobra

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će vakcinacija građana protiv sezonskog gripa početi 1. oktobra

Prvi kontingent vakcina protiv gripa, ukupno 343.920 doza, stigao u Srbiju, a imunizacija će krenuti nakon svih zakonski predviđenih aktivnosti u pogledu sertifikacije i dostave vakcine zdravstvenim ustanovama.

"Ministarstvo zdravlja će zbog aktuelne epidemiološke situacije građanima preporučiti najadekvatniji termin za imunizaciju, kako bi imunitet stečen vakcinom bio najefikasniji i najdelotvorniji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je u skladu sa aktuelnom globalnom pandemijom koronavirusa kao i povećanim potrebama i interesovanjem građana, ove godine obezbedilo rekordan broj vakcina protiv gripa- više od 500.000 doza, delom od Instituta Torlak, a delom od stranih dobavljača.

Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ove nedelje će otpočeti i distribuciju pneumokok vakcine ustanovama za smeštaj odraslih i starih lica.

Navedena vakcina je prema svim dosadašnjim istraživanjima imala izuzetno pozitivan uticaj u pogledu borbe protiv koronavirusa, stoga se preporučuje imunizacija starijim licima.

 

BONUS VIDEO

HRABRO SRCE TRKAČKOG ŠAMPIONA! Kenijac Stenli Kipruto pobedio je na polumaratonu u Čačku, ali ONO ŠTO JE URADIO ZA NAŠU SLAVNU ATLETIČARKU VREDNIJE JE OD SVAKE POBEDE!

URNEBESNO! Nova metoda vežbanja u teretani! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 3 godine

Moja porodica i ja se odričemo vakcine u korist svih koji su pristalice vakcinacije i maski!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija