• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

09.10.2020

09:08

U SRBIJI OD PONEDELJKA DOSTUPAN KLJUČAN LEK PROTIV KORONE! Reč je o skupom leku koji se daje u POSEBNIM SLUČAJEVIMA

Društvo

U SRBIJI OD PONEDELJKA DOSTUPAN KLJUČAN LEK PROTIV KORONE! Reč je o skupom leku koji se daje u POSEBNIM SLUČAJEVIMA

Podeli vest

Pacijentima u Srbiji od ponedeljka biće dostupan novi lek protiv koronavirusa "remdesivir", trenutno ključan lek u lečenju bolesti.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić rekla je RTS da je Srbija nabavila "remdesivir", novi lek protiv kovida 19, i da od ponedeljka kreće njegova distribucija.

Foto: printscreen RTS

 

- To je veoma skup lek, koji se daje samo u određenoj fazi bolesti i uz konzilijarnu odluku - rekla je doktorka.

Prema njenim rečima, lek je prošao sve procedure. 

Zbog epidemije koronavirusa i dok protiv njega ne budemo imali odgovarajuću vakcinu, posebno je važno da sve osetljive grupe prime vakcinu protiv gripa, ali i protiv pneumokoka.

U Srbiju su stigle dodatne količine pneumokokne vakcine, koja je posebno važna za imunizaciju osoba starijih od 65 godina koji borave u ustanovama za smeštaj starih i odraslih lica.

 

BONUS VIDEO

URENEBESNO! Da li su ovo prednosti motorista?

ZAŠTO SU TINEJDŽERI SKLONI SAMOUBISTVU? Ovo su znakovi koje ćete prepoznati!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija