• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2020

11:08

NEDELJKO TODOROVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU OTKRIO: Kiša prestaje do večeri, ali SPREMITE SE ZA ČETVRTAK I PETAK

Društvo

NEDELJKO TODOROVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU OTKRIO: Kiša prestaje do večeri, ali SPREMITE SE ZA ČETVRTAK I PETAK

Podeli vest

Srbija se danas našla na udaru nevremena - obilne padavine zabeležene su širom zemlje i pao je prvi sneg.

Govoreći o aktuelnim vremenskim prilikama, meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da će padavine trajati samo danas i da će sutra biti topao dan sa temperaturom do 20 stepeni.

Foto: Tanjug

 


- Već danas tokom prepodneva očekuje se delimični prestanak, a do popodne, prestaće da pada u celoj Srbiji. Prema podacima koje imamo, noćas od dva sata palo je između 20 i 35 litara po metru. Ovi podaci nam govore da će se ispuniti predviđena količina padavina, a to je do 50 litara, i to jeste mesečna količina padavina - rekao je Todorović i naglasio da postoji razlika između letnjih i jesenjih padavina.

Foto: rina

Jutros se zabelela Srbija


- Ovo su jesenje padavine, i ovde je ova količina padavina razvučena na ceo dan, nekada i dan i po, a leti tu količinu padavina imamo za pola sata ili sat, kao što je bilo letos u Beogradu.


Govoreći o prognozi za jesen, meteorolog je naveo da će sada potrajati ova kišna faza, i da ćemo je opet videti u četvrtak i petak.
- Ipak, biće daleko manje padavina i biće malo toplije. Krajem oktobra počinju jutarnji mrazevi i u nižim predelima, a krajem novembra ili početkom decembra sneg i u nižim predelima. Zima će biti hladnija nego prošla i sa više snega - rekao je Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija